NRK Meny
Båtulykke i Bangladesh
Foto: MUNIR UZ ZAMAN / Afp

Ferge sank i Bangladesh

Oppsummert

Lokalt politi opplyser mandag morgen at en ferge skal ha sunket i det sentrale Bangladesh. Opp mot 200 passasjerer var om bord, 50 skal ha blitt reddet. To personer er så langt bekreftet omkommet.

 • – Ble plutselig truffet av bølge

  En av de overlevende etter fergekantringen i Bangladesh sier til en lokal TV-kanal at fergen må ha hatt opp mot 350 passasjerer. – Det var høye bølger. Plutselig ble ferga truffet av en bølge, og vann strømmet inn. Jeg kom meg ut av et vindu. Ferga sank raskt, sier han.

 • To personer bekreftet omkommet

  To personer er bekreftet omkommet etter fergeforliset i Bangladesh. Redningsarbeidere har hentet rundt 100 personer opp fra vannet, ifølge myndighetene. To personer er funnet døde, og resten er ikke gjort rede for, melder NTB.

 • Kan ha vært 250 passasjerer om bord

  Ifølge AP, som viser til lokale medier, kan det ha vært så mange som 250 passasjerer om bord i fergen som kantret i Bangladesh mandag. Samsuddoha Khondaker, en tjenestemann i det offentlige, sier det foreløpig er usikkert hvor mange som overlevde.

 • – Forholdene på elva var tøffe

  Den lokale politisjefen Tofazzal Hossain sier til AFP at forholdene på elva der fergen i Bangladesh kantret, var tøffe. Kantringen skjedde rundt 30 kilometer sørvest for hovedstaden Dhaka, ifølge Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no