Vakt utenfor fengsel, Brasil
Foto: Andre Penner / AP

Fengselsopptøyer i Brasil

Oppsummert

I flere fengsler i delstaten Amazonas i Brasil har innsatte blitt funnet drept etter opptøyer. Det skal være snakk om voldelige gjengoppgjør.

 • 57 drept i brasiliansk fengsel

  Dødstallene fra mandagens sammenstøt mellom grupper av fanger i fengselet Altamira nord i Brasil stiger. Minst 57 personer skal ha blitt drept. 16 av de døde ble halshogget i kampene som varte i flere timer, ifølge myndighetene i delstaten Pará.

 • Minst 52 døde i brasiliansk fengsel

  Minst 52 mennesker skal ha mistet livet i et sammenstøt mellom rivaliserende gjenger i et brasiliansk fengsel nord i landet på mandag. Det melder nyhetsbyrået AFP. Sammenstøtet skal ha vart i flere timer.

 • Tror ikke fengselsvold vil spre seg

  En talsperson for den brasilianske presidenten sa de ikke hadde noen tegn på at volden i fengsler i Amazonas vil spre seg til andre områder. De siste dagene har over 50 innsatte dødd i opptøyer.

 • 40 fengselsinnsatte i Brasil døde

  Til sammen 40 innsatte er blitt funnet døde i fire ulike fengsler i delstaten Amazonas i Brasil mandag. De skal alle ha blitt kvalt, ifølge Reuters. De ble funnet dagen etter at 15 personer ble drept i sammenstøt mellom innsatte i et annet fengsel.

 • Minst 15 drept i fengsel i Brasil

  Minst 15 personer ble drept da fanger støtte sammen i et fengsel utenfor Manaus i Brasil. I samme fengsel ble 56 personer drept i sammenstøt som varte i nesten 20 timer i januar 2017.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no