NRK Meny

Fengselsopptøyer i Brasil

Oppsummert

Over 100 innsatte er drept i en rekke av opprør i brasilianske fengsler den siste tiden. Bakgrunnen er at våpenhvilen mellom landets to største narkotikabander brøt sammen i fjor.

 • Jakter rømlinger i Brasil

  Politiet i Brasil jakter 52 personer som stakk av fra et fengsel på tirsdag. De rømte da cellene ble satt fyr på under ett opprør i fengselet i Bauru. I alt skal 152 innsatte ha rømt, mens 100 har blitt pågrepet av militærpolitiet.

 • Nye kamper i brasiliansk fengsel

  Nye kamper har brutt ut mellom innsatte i et brasiliansk fengsel der flere titall ble drept i helgen. Brasiliansk politi har problemer med å få kontroll på de krigslignende tilstandene som hersker mellom narkogjenger i landets overfylte fengsler.

 • Overfører brasilianske innsatte

  Fire busslaster med fanger fra fengselet Alcacuz i Brasil flyttes for å unngå flere blodige sammenstøt med rivaliserende gjenger bak murene. Så langt i år er 134 innsatte drept av medfanger i brasilianske fengsler.

 • Politi slo ned fangeopprør

  Brasiliansk politi har slått ned fangeopprøret i et fengsel i Manaus og tvunget de siste fangene ned fra taket der de hadde slått seg til. Tungt bevæpnet politi stormet Alcacuz-fengselet i Natal søndag, og fant 26 drepte, de fleste av dem halshogd.

 • Ingen har rømt

  Ingen har rømt i forbindelse med opprøret i Brasils største fengsel, melder BBC. Minst 10 innsatte er drept. Utenfor har familie og venner begynt å samle seg i håp om å få informasjon om innsatte. Først i morgentimene går politiet inn.

Fangar i eit overfyllt fengsel i Brasil gjer opprør på taket og trugar med å kaste folk av taket.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no