Opptøyene varte i 17 timer. Myndighetene frykter at dødstallene vil stige.

Fengselsopprør i Manaus i Brasil

Oppsummert

56 personer ble drept i blodig opptøyer i et fengsel i byen Manaus i Brasil 2. januar etter et gjengopprør. Over 180 innsatte fra to fengsler i samme område klarte å rømme under opptøyene.

 • 33 innsatte drept i Brasil

  33 innsatte er drept i et nytt fangeopprør i delstaten Roraima i Amazonas i Brasil, opplyser myndighetene i landet. I helgen ble minst 56 innsatte drept da to rivaliserende bander gikk løs på hverandre i et annet fengsel i Amazonas.

 • Brasil skal bygge flere fengsler

  Brasils justisminister, Alexandre Moraes, sier regjeringa skal bygge fem nye høyrisikofengsler og gi mer penger til kriminalomsorgen, etter et blodig narkooppgjør der 56 personer ble drept i et fengsel nord i landet. Han foreslår også nye reformer.

 • Oppfordrer til narkokrig i Brasil

  Guvernøren i Amazonas ber om at bevæpnede styrker settes på grensene for å hindre at kokain kommer inn i Brasil. – Antallet i fengslene har doblet seg på grunn av narkotika, sier Jose Melo. 56 døde da to narkogjenger støtte sammen i fengsel i helga.

 • 50 av 184 rømlinger skal være tatt

  Politiet i Brasil har lyktes med å fange 50 av 184 innsatte som rømte fra to fengsler nord i landet i helga. En av de som ble tatt var en 22-åring som la ut bilder av seg selv på sosiale medier under flukten, skriver avisa O Globo.

 • Narkogjenger bak blodig opprør

  Et oppgjør mellom Brasils to største narkotikasyndikater fra Rio de Janeiro og São Paulo ligger bak gårsdagens blodige opprør i et fengsel i Manaus. Til sammen ble 56 av fangene drept før politi og vakter fikk tatt tilbake kontrollen over fengselet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no