Kongsberg
Foto: Kjetil Stormark

Fem drept på Kongsberg

Oppsummert

Fem mennesker ble drept og tre skadet da en mann skjøt med pil og bue og stakk med kniv på Kongsberg 13. oktober. Espen Andersen Bråthen (37) er siktet i saken. Han er varetektsfengslet i fire uker og er overlatt til helsevesenet.

 • Tidligere anmeldt av Coop

  Siktede for Kongsberg-drapene har tidligere blitt anmeldt av Coop, melder VG.

  – Jeg kan bekrefte at gjerningsmannen tidligere er anmeldt av oss. Utover dette har vi ingen kommentar, og alle spørsmål vedrørende anmeldelsen må rettes til politiet, sier Silje Verlo Alisøy, kommunikasjonsrådgiver i Coop Norge, til VG.

  I tillegg har Kiwi Kongsberg bedt om besøksforbud mot siktede Espen Andersen Bråthen (37), skriver avisen.

 • Politiaksjonen skal evalueres

  Et eget evalueringsutvalg skal granske politiets innsats etter Kongsberg-drapene. Arbeidet starter trolig allerede denne uka.

  – Det er fortsatt litt tidlig i prosessen når det gjelder evalueringsutvalget. Vi har ikke kommet riktig i gang med det ennå, men regner med at vi starter opp arbeidet i løpet av denne uken, sier pressevakt Roar Hansen i Politidirektoratet til Laagendalsposten.

  Politiutvalget skal undersøke politiets rolle og politiaksjonen som pågikk kvelden 13. oktober da fem personer ble drept i sentrum av Kongsberg.

  Det skal også kanskje gjennomføres en rekonstruksjon av det dramatiske angrepet, ifølge politiinspektør Per Thomas Omholt.

 • Veit ikkje talet på fornærma

  Politiet jobbar framleis med å slå fast kor mange som er fornærma etter angrepa i Kongsberg. Politiinspektør Per Thomas Omholt seier til NTB at det kjem til å ta tid, då dei må kartleggje kor personane sto for å vite om dei blir rekna som fornærma etter straffelova, med tanke på pilskytinga.

 • PST venter nye angrep som Kongsberg

  PSTs kontraterrorsjef Arne Christian Haugstøyl tror hendelser som massedrapene på Kongsberg vil skje igjen. Nå reiser han en debatt om hvilken risiko vi må leve med i et åpent samfunn. – Denne type angrep utført av en person på impuls med enkle midler, vil skje igjen. Hvor tragisk utfallet blir i slike saker, avhenger mer av politiets responstid enn i hvilken grad man har greid å forutse det. Det er ikke mulig å garantere at man kan stoppe det, sier Haugstøyl til Aftenposten.

Sørgegudstjeneste i Kongsberg kirke: – Vi står sammen i sorgen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no