Selvmordsangrep i Istanbul
Foto: BULENT KILIC / Afp/NTB Scanpix

Fem drept i terrorangrep i Istanbul

Oppsummert

Fem mennesker, deriblant selvmordsbomberen, er drept i et terrorangrep i en handlegate i Istanbul. I tillegg skal minst 36 mennesker være såret. To av dem er alvorlig skadd. Blant de drepte er en iraner, to israelere og to amerikanere.

 • Pågripen etter terror i Istanbul

  Ein mann som skal ha bindingar til mannen som sprengte seg sjølv i Istanbul førre veke, er pågripen og varetektsfengsla i Tyrkia. Fem menneske vart drepne då bomba gjekk av i handlegata Istikal i sentrum av Istanbul.

 • – Selvmordsbomber tilknyttet IS

  Selvmordsbomberen som utløste en sprenglanding i sentrum av Istanbul lørdag, var tilknyttet ekstremistgruppa IS, ifølge tyrkiske myndigheter. Gjerningsmannen var en mann i midten av 20-årene fra den sørøstlige delen av Tyrkia, melder Reuters.

 • Israel advarer mot Tyrkia-reiser

  Israelske myndigheter advarer mot å reise til Tyrkia, etter at to israelere mistet livet under terrorangrepet i Istanbul lørdag. I en uttalelse oppfordrer Israels antiterror-seksjon å unngå reiser til Tyrkia, melder AFP.

 • To amerikanere blant de drepte

  Det hvite hus opplyser at to av de drepte under terrorangrepet i Istanbul var amerikanere, melder AP. I tillegg har to israelere og en iraner mistet livet etter angrepet. Identitetene til de drepte er ikke offentliggjort.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no