Tinghuset i Elverum
Foto: Knut Sveen / NRK

Fem dømt for ulovlig ulvejakt

Oppsummert

Fem av de seks tiltalte i ulvedrapssaken på Elverum er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengselsstraffer på mellom seks måneder og ett år og åtte måneder.

 • Skjerper straffer for ulvejakt

  Høyesterett har skjerpet straffene for flere av de fem som var tiltalt for ulovlig ulvejakt i Hedmark. Den strengeste straffen er nå satt til ett års fengsel. En av de tiltalte ble frifunnet i lagmannsretten. Høyesterett opphever denne frifinnelsen.

 • Ulve-frifunnet vil ha erstatning

  En 36 år gammel mann fra Elverum som ble frifunnet for ulovlig ulvejakt, krever erstatning etter at det er klart at Økokrim ikke kommer til å anke frifinnelsen. Fem menn fra Hedmark ble i forrige uke dømt til fengselsstraff for organisert ulvejakt,

 • Tar avstand fra ulovlig jakt

  Espen Farstad fra Norges Jeger og Fiskeforbund og WWF-leder Nina Jensen var begge enige om at ulovlig ulvejakt er uheldig da de møttes debatt etter ulvejakt-dommen.

  Espen Farstad fra Norges Jeger og Fiskeforbund og WWF-leder Nina Jensen er begge motstandere av ulovlig ulvejakt.
Espen Farstad fra Norges Jeger og Fiskeforbund og WWF-leder Nina Jensen er begge motstandere av ulovlig ulvejakt.
Forsvarer for den hovedtiltalte i ulvejakt-saken Helge Hartz kommenterer dommen.
Reporter Tom Haakenstad om dommen
I dag klokka ni kan det falle en historisk dom i Sør-Østerdal tingrett. For først gang kan noen bli dømt for organisert fellingsforsøk på ulv i Norge.eks menn, fem fra Elverum og én fra Engerdal, står tiltalt for å ha forsøkt å felle tre ulver i Elverum den 15.februar 2014. I tillegg står en 48-åring fra Elverum tiltalt for å ha skutt en ulv på åtejakt etter rev en måned senere.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no