Lastebil med problemer på vinterføre.
Foto: Sten Inge Stølen/NLF

Farlige vogntog

Oppsummert

Nærmere 1000 utenlandske vogntog kolliderte med bilister på norske veier i fjor, viser tall fra forsikringsbransjen. I 80 prosent av tilfellene hadde den utenlandske sjåføren skylda.

 • Storaksjon «ga nyttige erfaringer»

  Tirsdag kveld deltok statsminister Erna Solberg og samferdselsminister Jon Georg Dale på en kontroll av alle vogntog som kom inn over grensa på E18 ved Ørje. – Den omfattende kontrollen har gitt nyttige erfaringer, sa Dale etterpå.

  Erna Solberg og Jon Georg Dale på Ørje
  Foto: Stephansen / Samferdselsdepartementet
 • Kraftigere reaksjoner mot vogntog

  Kravene til vogntog på norske vinterveier må skjerpes, mener 83 prosent av de spurte i en spørreundersøkelse NAF har fått utført. Over halvparten er ikke fornøyd med myndighetenes kontroll med vogntogene.

 • Vil ha sjåfør bort fra norske veier

  Utlendingsseksjonen i Sør-Vest politidistrikt mener at en estisk lastebilsjåfør er så farlig for trafikksikkerheten på norske veier at han bør sendes ut av landet. Mannen har blant annet blitt tatt for feil i åtte av ni kontroller siden 2016.

 • 7 vogntog fikk kjørestans på E8

  Statens vegvesen stanset sju vogntog på Kilpisjärvi tollsted på grensen mellom Troms og Finland. Lastebilene hadde dekk som var delvis helt glattslitt og uegnet for norsk vinterføre, konkluderte inspektørene.

  Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no