Lastebil med problemer på vinterføre.
Foto: Sten Inge Stølen/NLF

Farlige vogntog

Oppsummert

Nærmere 1000 utenlandske vogntog kolliderte med bilister på norske veier i fjor, viser tall fra forsikringsbransjen. I 80 prosent av tilfellene hadde den utenlandske sjåføren skylda.

 • Selskap kan bli kasta ut av Noreg

  Det litauiske transportselskapet Vlantana Norge kan bli kasta ut av Noreg. Statens vegvesen har meldt dei til politiet. Årsaka er blant anna alvorlege brot på køyre- og kviletidsreglane og manipulering av timelister.

 • Fratatt førerkort etter kontroll

  En svensk vogntogsjåfør ble anmeldt og mistet førerkortet etter en kontroll på Husum i Løten sist uke. Han kjørte også på en annens førerkort og hadde total kjøretid på opp mot 23 timer i løpet av de siste 31 timene.

  BRØT KJØRE- OG HVILETID; svensk sjåfør av denne bilen mistet lappen etter kontroll på Husum i Løten
  Foto: Statens vegvesen
 • Lastebil hadde 1800 kilo overlast

  Kontrollører i Statens vegvesen stoppet tirsdag en lastebil på Hardangervidda, da de mente den så mistenkelig tung ut. Lastebilen, som hadde tillatt totalvekt på 3500 kilo, viste seg å veie hele 5300 kilo. Sjåføren er politianmeldt.

  Varebil med overlast på Hardangervidda
  Foto: Statens vegvesen
 • Storaksjon «ga nyttige erfaringer»

  Tirsdag kveld deltok statsminister Erna Solberg og samferdselsminister Jon Georg Dale på en kontroll av alle vogntog som kom inn over grensa på E18 ved Ørje. – Den omfattende kontrollen har gitt nyttige erfaringer, sa Dale etterpå.

  Erna Solberg og Jon Georg Dale på Ørje
  Foto: Stephansen / Samferdselsdepartementet

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no