Lastebil med problemer på vinterføre.
Foto: Sten Inge Stølen/NLF

Farlige vogntog

Oppsummert

Nærmere 1000 utenlandske vogntog kolliderte med bilister på norske veier i fjor, viser tall fra forsikringsbransjen. I 80 prosent av tilfellene hadde den utenlandske sjåføren skylda.

 • Vil ha sjåfør bort fra norske veier

  Utlendingsseksjonen i Sør-Vest politidistrikt mener at en estisk lastebilsjåfør er så farlig for trafikksikkerheten på norske veier at han bør sendes ut av landet. Mannen har blant annet blitt tatt for feil i åtte av ni kontroller siden 2016.

 • 7 vogntog fikk kjørestans på E8

  Statens vegvesen stanset sju vogntog på Kilpisjärvi tollsted på grensen mellom Troms og Finland. Lastebilene hadde dekk som var delvis helt glattslitt og uegnet for norsk vinterføre, konkluderte inspektørene.

  Laster Twitter-innhold
 • Må punge ut etter trafikkstans

  Et utenlandskregistrert vogntog sperret Tangvallveien i Bamble flere timer torsdag kveld. Føreren er anmeldt, og får et forelegg på kr. 15.000. Han har blant annet valgt å kjøre mot forbudsskilt med lengdebegrensning, og hadde dårlige dekk.

 • 16 vogntog fikk kjøreforbud på Ørje

  16 tunge kjøretøy fikk forbud mot å kjøre videre inn i Norge da Statens Vegvesen hadde kontroll på Ørje i Østfold onsdag kveld. Til sammen må 18 dekk byttes før videre kjøring tillates, melder Statens vegvesen .

  Laster Twitter-innhold
 • – Mangler kompetanse på vinterføre

  Utenlandske trailersjåfører har ofte ikke kompetanse til å kjøre på norske vinterveier. Det er potensielt livsfarlig, sier direktør i Norges Lastebileier-Forbund, Geir A. Mo. Forbundet har bilder som viser sjåfører som sliter selv med kjettinger.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no