NRK Meny
Funn av bombe i Siljan i Telemark
Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Fant bombe i Telemark

Oppsummert

Telemark politidistrikt meldte klokken ti onsdag kveld at de hadde funnet en bombe i et hus i Siljan kommune. Bomben ble funnet da politiet skulle pågripe en person i huset i forbindelse med en annen straffesak. Samboerparet som var i huset er i 30-årene og er kjenninger av politiet, de er begge pågrepet. Naboene ble evakuert, men fikk natt til torsdag flytte tilbake.

 • – Sprengstoffet var til fisking

  Den 33 år gamle mannen som er siktet i forbindelse med bombefunnet i Telemark hevder han skulle bruke sprengstoffet til fisking. Det opplyser forsvarer Thomas Randby. Fredagens fengslingsmøte for de to siktede foregikk for lukkede dører.

  Forsvarer forklarer hvorfor siktet hadde eksplosiver hjemme
 • Ville bruke sprengstoff til fisking

  Mannen som er siktet etter bombefunnet i Telemark på onsdag, hevder han skulle bruke sprengstoffet til fisking, det opplyser hans advokat til NRK. Han mener bomben var tenkt til å sprenge på dypt vann, slik at fisk fløt opp til overflaten.

 • Bombesiktet motsetter seg fengsling

  Den 23 år gamle kvinnen som er siktet for tyveri og ulovlig besittelse av sprengstoff, kommer til å motsette seg varetektsfengsling i dag. Advokaten opplyser at kvinnen påstår hun ikke har noe med bomben å gjøre som politiet fant på onsdag i Telemark.

 • Fengslingsmøte i gang

  Politiet begjærte lukkede dører da fengslingsmøtet mot de siktede etter bombefunnet i Telemark startet i dag. Politiet ønsker fire uker og to uker henholdsvis for 33-åringen og den 23 år gamle kvinnen. I går undersøkte teknikere huset nærmere, men politiet vil ikke si hva de mener bomben skulle brukes til.

Forsvarer forklarer hvorfor siktet hadde eksplosiver hjemme
Operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt sier til NRK at de har funnet en "ferdig bombe" i et hus i Siljan kommune i Telemark.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no