Tokyo-børsen, fall
Foto: Koji Sasahara / AP

Fall på børsene

Oppsummert

USA-børsene stengte onsdag forrige uke med kraftig nedgang over hele linjen, hvor viktige indekser falt med over 3 prosent. Det fikk konsekvenser for børsene i Asia.

 • Oslo Børs opp fra start

  Oslo Børs startet uka med en liten oppgang. Etter en snau
  halvtimes handel var hovedindeksen opp 0,35 prosent til 896,63 poeng.

  Oslo Børs
  Foto: TOM INGEBRIGTSEN / NRK
 • Asia-børsene stengte i rødt

  Børsene i Asia opplevde ny nedgang mandag. I Tokyo var Nikkei-indeksen ned 1,8 prosent ved stengetid. Tendensen var den samme på andre børser i Asia. Kospi-indeksen i Seoul falt ned 0,9 prosent, mens Hang Seng i Hongkong hadde falt 1,2 prosent.

 • Småsparere rømte aksjefond

  Norske småsparere solgte seg helt ut av aksjefond under uroen sist uke, og noen sluttet helt med sin månedlige sparing i aksjefond. Hos Nordnet ble det sist uke solgt unna mer aksjefond på en dag enn det normalt kjøpes for i løpet av en hel måned.

 • Asia-børsen åpnet i rødt

  Børsene i Asia åpnet mandag morgen med ny nedgang. I Tokyo falt Nikkei-indeksen nesten 2 prosent i løpet av de første timene. Den brede Topix-indeksen falt 0,63 prosent. I Hongkong falt Hang Seng-indeksen 0,5 prosent, mens i Shanghai var det uendret.

 • Aksjemarkedet stuper i Saudi-Arabia

  I Saudi-Arabia stupte aksjekursene med 5,6 prosent i løpet av den første timen etter at børsene åpnet søndag. Tadawul All-Shares Indeksen tapte mere enn 400 poeng og sørget dermed for at hele oppgangen for 2018 forsvant.

bors

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no