Hopp til innhold
Mark Zuckerberg
Foto: Stephen Lam / Reuters

Facebook

Oppsummert

Selskapet Meta, som er eier både Facebook og Instagram, har for første gang rapportert om inntektstap. Overskuddet falt med over en tredel i andre kvartal.

 • Overskuddet mer enn halvert for Facebook-eier Meta

  Facebook-eier Meta melder om en nedgang på 55 prosent i resultatet i fjorårets siste kvartal. Bunnlinjen viste et overskudd på 4,65 milliarder dollar.

  Resultatet etter skatt for de siste tre månedene i 2022 tilsvarer 46,5 milliarder kroner med dagens kurs. I den samme perioden året før endte Meta med et overskudd på 10,29 milliarder dollar.

  Resultatet er blant annet svekket som følge av kostnader knyttet til sparetiltak som oppsigelser, stenging av kontorer og en gjennomgang av selskapet strategi for datasentre. (NTB)

 • Facebook tapte i retten mot oppsagte ansatte i Norge

  Fire oppsagte Facebook-ansatte i Norge vant fram i retten mot Facebook-eier Meta. I praksis betyr seieren en ekstra månedslønn, skriver Dagens Næringsliv.

  De fire måtte før jul gå fra jobbene sine i forbindelse med nedbemanning, men de bestred oppsigelsene og krevde å få stå i stillingene sine til saken var avgjort. Oslo tingrett gir de fire medhold gjennom en midlertidig forføyning.

  De fire ansatte i Facebook Norway as mottok oppsigelsene 18. november i fjor. Oppsigelsene oppfylte ikke lovens formkrav og Facebook sendte 28. november nye og likelydende oppsigelser til de fire, men heller ikke den var gyldig. Først 5. desember fikk de fire en gyldig oppsigelse.

  (NTB)

 • NBC News: Trumps konto på Instagram og Facebook gjenåpnes

  Facebook- og Instagram-kontoene til tidligere president Donald Trump i USA gjenopprettes, kunngjør Meta onsdag. Det skjer etter nærmere to år med utestengelse fra plattformene, melder NBC News.

  – Kontoene vil bli gjenopprettet i løpet av de kommende ukene, sier president for global virksomhet i Meta, som eier Facebook- og Instagram, Nick Clegg.

  Meta vil også komme med nye retningslinjer for å hindre nye brudd på reglene.

  – Som alle andre brukere av Facebook og Instagram er også Trump underlagt vår brukervilkår. Dersom han legger ut ytterligere krenkende innhold, vil det bli fjernet og han vil bli utestengt mellom en måned og to år, avhengig av alvorlighetsgraden, skriver Clegg.

  Trumps kontoer ble stengt etter storming av kongressen 6. januar 2021

  En talsperson for Trump har så langt ikke svart på NBC News henvendelser om en kommentar til saken.

  Men kort tid etter la Trump selv ut et innlegg på sin egen plattform Truth Social. Der refset han beslutningen fra 2021 om å ha blitt utestengt, og samtidig skryter han av sin egen plattform, skriver NTB.

  – Facebook, som har mistet milliarder av dollar i verdi siden deres favorittpresident, meg, ble kastet ut, har nettopp kunngjort at de gjenåpner kontoen min. Noe slikt burde aldri skje igjen til en sittende president, eller noen som helst andre som ikke fortjener gjengjeldelse, skriver Trump.

 • Meta ilagt kjempebot av EU

  Meta er ilagt en bot på 390 millioner euro for å ha brutt EUs personvernlover på Facebook og Instagram, opplyser Irlands datatilsyn.

  Det amerikanske selskapet eier de to sosiale plattformene.

  Ifølge en uttalelse fra irsk datatilsyn har Meta brutt loven når det gjelder plikten til åpenhet, og brukt feil juridisk grunnlag i behandlingen av personopplysninger til bruk i markedsføring.

  (NTB)

 • EU ut mot Facebook-reklamer

  EU anklager Facebook-eier Meta for å bryte konkurransereglene i nettreklamebransjen.

  Det kan være konkurransevridende at Metas nettreklameselskap Facebook Marketplace er knyttet til Facebook, mener EU.

  Ifølge EU gir Facebook konkurrerende nettreklameselskaper urettferdige arbeidsforhold når de vil reklamere på tjenester som Facebook og Instagram.

  Meta har ikke svart på spørsmål om en kommentar.

  (©NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no