Mark Zuckerberg
Foto: Stephen Lam / Reuters

Facebook

Oppsummert

Det sosiale nettverket Facebook hadde i 2016 flere enn 1,7 milliarder aktive brukere hver måned på verdensbasis. Etter at byrået Cambridge Analytica samlet inn personopplysninger fra 50 millioner Facebook-brukere har verdien og tilliten falt.

 • Facebook avslørte iransk spionasje

  Facebook hevder å ha avslørt iransk nettspionasje rettet mot forsvars- og romfartssektoren i USA og Europa. Falske kontoer skal ha blitt brukt til å lure ofre, skriver NTB. Facebook skal ha tatt ned 200 slike kontoer.

 • Trump saksøker IT-giganter

  Donald Trump kunngjorde onsdag at han saksøker Facebook, Twitter og Google. Den tidligere USA-presidenten ble suspendert fra Twitter og Facebook etter stormingen av USAs kongressbygning 6. januar tidligere i år, med begrunnelsen at han oppmuntret til vold. Han hevder han har blitt urettmessig suspendert av selskapene, ifølge kildene. Det er forventet at Trump vil kunngjøre søksmålet i dag, onsdag.

 • Facebooks markedsverdi til værs

  Facebook-aksjen steg til værs etter at et monopolsøksmål ble avvist mandag. Selskapet er nå det femte som verdsettes til over 1.000 milliarder dollar. Teknologigigantene Apple, Microsoft, Amazon og Googles eierselskap Alphabet er de andre.

 • Alle EU-land kan saksøke Facebook

  Alle EU-land kan saksøke Facebook for brudd på personvernreglene, fastslår EU-domstolen. Irland, der selskapet har base, har hovedansvaret for å reguleringen.

  Domstolen påpeker at det irske tilsynet har hovedansvaret, men at dette ikke utelukker at andre land, under visse omstendigheter, også kan gå til sak.

  Kjennelsen kommer etter at det belgiske rettsvesenet har bedt EU-domstolen om en avklaring.

 • EU avgjør hvem som kan saksøke

  EU-domstolen skal avgjøre om alle EU-land kan gå til personvernsøksmål mot Facebook, eller om kun Irland, der selskapet har sin europeiske base, kan gjøre det.

  Det belgiske rettsvesenet har bedt domstolen om en avklaring etter at Belgias datatilsyn gikk til sak mot Facebook. De vil begrense selskapets mulighet til å spore og samle inn informasjon om belgiske borgere.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no