Mark Zuckerberg
Foto: Stephen Lam / Reuters

Facebook

Oppsummert

Det sosiale nettverket Facebook hadde i 2016 flere enn 1,7 milliarder aktive brukere hver måned på verdensbasis. Etter at byrået Cambridge Analytica samlet inn personopplysninger fra 50 millioner Facebook-brukere har verdien og tilliten falt.

 • Facebook deler info i hatprat-saker

  Facebook har for første gang gått med på å dele informasjon om brukere som mistenkes for hatefulle ytringer, melder nyhetsbyrået Reuters. Det gjelder identifiserende informasjon om franske brukere til franske dommere som jobber med slike saker.

  FILE PHOTO: People pose with mobile devices in front of projection of Facebook logo in this picture illustration taken in Zenica
  Foto: Dado Ruvic / Reuters
 • Falske Facebook-profilar fjerna

  Facebook seier dei fjerna meir enn tre milliardar falske profilar frå oktober i fjor til mars i år. Det er meir enn dobbelt så mange som i dei førre seks månadane.

  Italy Facebook
  Foto: Richard Drew / AP
 • Strammer inn på direktesendinger

  Facebook innfører nye begrensninger på direktesendinger for å forhindre at tjenesten misbrukes i terroraksjoner. Blant annet vil personer som har brutt Facebooks regler, fra i dag av bli nektet å bruke Facebook Live til direktesendinger.

 • Stenger falske kontoer før EU-valg

  Facebook har stengt flere italienske kontoer som er falske og sider som sprer falske nyheter i forkant av EU-valget. Facebook opplyste søndag at det har «fjernet et antall falske og kopierte kontoer som hadde brutt våre pålitelighetsretningslinjer».

 • Facebook samlet data uten samtykke

  Facebook har de siste tre årene samlet inn epostadressene til 1,5 millioner nye brukere, uten først å innhente samtykke. Kontaktinformasjonen til de nye brukerne ble hentet ved en feil, noe som ble oppdaget i forrige måned.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no