Evakuering pga eksplosjonsfare i ålesund
Foto: Inger Johanne Ruset

Evakuering i Ålesund

Oppsummert

Alle bygninger i en radius av 300 meter evakueres ved Skateflukaia i Ålesund etter at gassflasker havnet i sjøen. Flaskene inneholder acetylen og oksygen, og er eksplosjonsfarleg ved rask nedkjøling

 • Politiet fjerner sperringer

  Politiet avlyser evakueringen i Ålesund og melder at personer som ble evakuert fra boliger og forretningsbygg nå kan vende tilbake. – Det er trygt å vende tilbake til området. Politiet opphever derfor sperringene, sier stabssjef Ingmar Farstad.

 • Lekkasje skal være stoppet

  Lekkasjen i gassflaskene i Ålesund skal være stoppet, og situasjonen dermed mer under kontroll får NRK opplyst fra brannvesenet. Sperringene vil bli opprettholdt i rundt 30 minutter til.

 • Så bobler i sjøen i Ålesund

  Olav Helge Matvik ble øyenvitne til gassflaskene i Ålesund og måtte selv evakuere. – Vi fikk høre at noe hadde skjedd, og så ned på noe som lå og boblet i sjøen. Så gikk brannalarmen og vi evakuerte, sier Matvik til NRK.

 • – Krevende evakuering i Ålesund

  Politiet opplyser at de nå evakuerer fortløpende – de som er i husene nærmest og deretter utover i en radius på 300 meter. – Dette er en krevende evakuering som vi har startet etter råd fra brannvesenet, sier operasjonsleder Tor Andre Frank til NRK.

 • Omdirigerer kollektivtrafikk

  Politiet på Sunnmøre sier at også all kollektivtrafikk forbi der gassflaskene befinner seg nå er omdirigert. – Sunnmøre politidistrikt har satt stab og innkalt kollektiv redningsledelse, skriver de i ei pressemelding der de bekrefter evakueringen.

DIREKTE: Ålesund

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no