Hopp til innhold
Norge skal delta i den andre delen av finalen i Eurovision Song Contest i Liverpool lørdag 13. mai 2023. Her er Alessandra Wetle Mele avbildet med dansegruppen sin.
Foto: NTB

Eurovision 2023

Oppsummert

Norge og Alessandra Wetle Mele gikk videre i semifinalen i Eurovision med låten «Queen of Kings» som ble avholdt 9. mai. Eurovision Song Contest 2023 blir arrangert i Liverpool lørdag 13. mai.

 • Svenskene satser 30 millioner kroner på å arrangere Eurovision

  Når Eurovision Song Contest skal arrangeres i Sverige i 2024 etter Loreens storseier med «Tattoo», har arrangørbyen Malmö tenkt å spytte i 30 millioner kroner.

  – Vi arrangerte Eurovision for ti år siden, og beregningene som ble gjort da viste omtrent 185 millioner kroner i turistøkonomiske inntekter, sier kommunestyrets ordfører Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) til Sveriges Radio.

  Da ble det ifølge TT brukt rundt 25 millioner kroner.

  I 2016, da Stockholm arrangerte Eurovision, brukte byen 100 millioner kroner. Riktignok gikk halvparten med til å renovere arenaer og blant annet installere trådløst internett.

  Loreen stakk av med seieren i 2023 Eurovision Song Contest, i Liverpool 14.mai.
  Foto: Reuters
 • 162 millioner så Eurovision Song Contest

  Rundt 162 millioner så de tre rundene av Eurovision Song Contest i år. Det er en million flere enn i fjor. Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) baserer sitt anslag på tall fra 38 kringkasterne. I tillegg fikk videoene av konkurransen på TikTok, Twitter, Instagram og Facebook nærmere 540 millioner klikk underveis, det er nesten dobbelt så mange som i 2022.

  (NTB)

  Alessandra
  Foto: NTB
 • Alessandra på topp ti i Storbritannia

  Alessandra Mele og hennes «Queen of Kings» er blant de mest hørte låtene i Storbritannia.

  På BBCs offisielle hitliste er Norges Eurovision-bidrag oppe på 10. plass.

 • Eurovision: Alessandra fikk nesten full folkepott fra Italia

  Mens den italienske fagjuryen ikke ga noen poeng til Norges deltaker Alessandra, fikk hun en tier fra folket i sitt fødeland.

  Alessandra Mele, som framførte «Queen of Kings» endte på femteplass i Eurovision-finalen sent lørdag kveld, og det var folkestemmene som brakte henne oppover på resultatlista.

  Når stemmene brytes ned på jurytype og land, ser vi at Alessandra fikk samlet sett flest poeng fra Israel og Danmark, med tier fra både fagjuryen og folket – til sammen 20 poeng. Fra Sverige kom det åtte jurypoeng og ti folkepoeng.

  Alessandras eneste tolver kom fra den finske folkejuryen, ifølge oversikten som Eurovisionworld har laget. (NTB)

 • Historisk seier til Sverige – Norge på 5. plass

  Sverige og Loreen vant Eurovision Song Contest 2023 med låten «Tattoo». Som gjør Loreen historisk, da hun er første kvinnen som vinner Eurovision to ganger. Dermed er Sverige sammen med Irland landene som har vunnet flest ganger, med syv ganger hver, ifølge SVT.

  Sverige skal da arrangere Eurovision Song Contest 2024, men det er uklart i hvilken by det finne sted.

  Finland ble nummer to og Israel ble nummer tre. Italia ble nummer fire.

  Norge og Alessandra Wetle Mele kom på 5. plass.

  Loreen vant Eurovision 2023
  Foto: AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no