Google-logo og Samsung mobiltelefon
Foto: DAVID W CERNY / Reuters

EU: Google må endre praksis

Oppsummert

EU-domstolen har avgjort at privatpersoner kan be søkemotoren Google om å slette data om dem selv. Domstolen sier at indivder har rett til «bli glemt», når informasjonen om dem er irrelevant eller inadekvat.

 • Google anker rekordbot fra EU

  Google har anket boten på 2,42 milliarder euro fra EU-kommisjonen for misbruk av markedsdominans. Rettsstriden i EU-domstolen kan ta flere år å løse. Boten er EU-kommisjonens største noensinne i en konkurransesak.

 • Avviser brudd på konkurransereglene

  IT-giganten Google avviser å ha brutt EUs konkurranseregler. EU-kommisjonen anklaget tidligere i år Google for å misbruke sin dominerende markedsposisjon på nettet og at det er skadelig for den stadig økende netthandelen.

 • EU-parlamentet: Google må deles

  EU-parlamentet har gått inn for at Google må deles opp. Hensikten skal være å skille søkemotoren Google fra selskapets andre kommersielle virksomheter. Avstemningen i EU-parlamentet torsdag har kun symbolsk betydning, ifølge AFP.

 • 12.000 vil glemmes av Google

  12.000 nettbrukere bedt om at søkeresultater om seg selv blir fjernet. Fredag la Google ut et skjema der europeere kan be om å få usann, foreldet eller irrelevant personinformasjon fjernet fra søkeresultatene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no