skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
EU 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > EU Sist oppdatert 12:28
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

EU-sanksjoner mot Hviterussland

EU innfører sanksjoner mot Hviterussland på grunn av det omstridte presidentvalget og krever at landets myndigheter løslater fengslede opposisjonelle og demonstranter.

Publisert 24.03.2006 10:49. Oppdatert 24.03.2006 13:30.
Det har EU-lederne som er samlet på toppmøtet i Brussel bestemt. Unionen har allerede innført sanksjoner i form av reiseforbud for seks hviterussiske ledere i EU-landene.

Hva de nye sanksjonene kommer til å gå ut på er ikke klart, men de kommer til å bli mer omfattende, opplyser Østerrikes utenriksminister Ursula Plässnik. Østerrike har formannskapet i EU i dette halvåret.

EU mener presidentvalget i Hviterussland 19. mars - sist søndag - ble gjennomført på feil måte og ser opposisjonens kamp mot regimet som den eneste oppmuntringen. Ifølge EU-toppene er Hviterussland et trist unntak i et ellers demokratisk Europa.

OSSE ber for arresterte

Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa, OSSE, ber i dag myndighetene i Hviterussland stanse forfølgelsen av opposisjonelle.

- Myndighetene må straks avslutte forfølgelsen av sine motstandere, sier Belgias utenriksminister Karel De Gucht, som for øyeblikket er leder av presidentskapet i OSSE.

OSSE ber om at de hviterussiske myndigheter straks må løslate demonstrantene som er pågrepet i forbindelse med protestene mot presidentvalget, som president Aleksandr Lukasjenko ifølge offisielle tall vant med 83 prosent av stemmene.

(NRK-NTB-TT-AFP)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM HVITERUSSLAND

SISTE SAKER OM EU
 

Østerrike i EUs førersete

Foto: Thierry Roge/Reuters/Scanpix Økonomisk vekst, ny utvidelsesrunde og ny debatt om EUs framtid er blant Østerrikes prioriteringer som EU-formann.

Leder EU-kommisjonen

Portugiseren José Manuel Durão Barroso og hans mannskap har inntatt EU-kommisjonens kontorer i Brussel. Les mer om EU-kommisjonen her.

EUs grunnlovstraktat

EUs nye grunnlovstraktat ligger død etter det franske og nederlandske "nei". Her ser du hva de sa nei til.

Lenker videre

Her finner du de beste lenkene til EUs institusjoner, ja- og nei-siden, massemedier etc.

25 land i samme sal

Belgiske Frederique Ries er en av de 732 som ble valgt inn i EU-parlamentet i juni i fjor. Les om EU-parlamentets makt og sammensetning her.
10 SISTE NYHETER
10 SISTE UTENRIKS
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no