EU-flag
Foto: Tony Gentile / Reuters

EU

Oppsummert

EU har 28 medlemsland, men det vil reduseres til 27 i 2019 dersom Storbritannia melder seg ut.

 • Le Pen slutter seg til ny allianse

  Frankrikes største opposisjonsparti, Marine Le Pens Nasjonal samling, blir med i en ny ytre-høyre-allianse i EU-parlamentet. Europas høyrepopulistiske partier er i dag splittet i tre ulike grupper, dersom de samles vil de trolig få mer innflytelse.

 • Høyrepopulister kan bli nest størst

  Dersom Europas høyrepopulistiske partier går sammen i én gruppe, kan de bli den nest største blokken i det kommende EU-parlamentet, viser en ny meningsmåling.

 • Tusk: Forby fremmede valgpenger

  EU-president Donald Tusk slutter seg til president Macron, som vil forby utenlandsk finansiering av europeiske partier. – Antieuropeiske krefter utenfra forsøker både åpent og i hemmelighet å påvirke europeernes demokratiske valg, mener Tusk.

 • Macron vil gjøre EU mer selvstendig

  Frankrikes president Emmanuel Macron vil europeisk forsvarssamarbeid, Schengen-reformer og et nytt byrå som skal beskytte EUs demokrati mot nettangrep og falske nyheter. Det skriver han i en kronikk som er publisert i en rekke aviser i EU.

 • Spår fall for EUs sosialdemokrater

  Sosialdemokratene i EU-parlamentets S & D-gruppering ser ut til å gå fra 186 seter til 135 etter parlamentsvalget i mai, viser nye prognoser. Konservative EPP går fra 217 til 183 seter. Etter Brexit fjernes 45 seter i forsamlingen, fra 750 til 705.

Tysklands forbundskansler Merkel og Sveriges statsminister Löfven holder felles pressekonferanse. Löfven kan også bli spurt om samtalene som finner sted i Stockholm mellom den nord-koreanske og den svenske utenriksminister, det spekuleres i om samtalene handler om et mulig toppmøte i USA og Nord-Korea.
EU-kommisjonens president Jean-Cleude Juncker og Europa-parlamentets president Martin Schultz holder pressekonferanse i forkant av EU-toppmøtet om Storbritannia og EU. Forventet oppstart kl 11.30.
Cameron taler om den Europeiske union

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no