EU-flag
Foto: Tony Gentile / Reuters

EU

Oppsummert

EU har 28 medlemsland, men det vil reduseres til 27 i 2019 dersom Storbritannia melder seg ut.

 • Meiner Brexit har styrka EU-samhald

  Utanriksminister Ine Eriksen Søreide meiner brexit har styrka samhaldet i den europeiske unionen i staden for å svekke det. Ho meiner brexitprosessen har demonstrert kor kostbart det er å trekke seg ut av EU, og åtvara mot å snu ryggen til EØS.

 • EU gir bedre vern til varslere

  EUs justisministre har vedtatt nye regler som skal gi bedre vern for varslere. Reglene trår i kraft i 2021. Tiltakene inkluderer krav om trygge kanaler for intern varsling i både offentlig og privat sektor og for å varsle myndighetene.

 • Varsler vekst i Eurosonen

  Økonomien i EUs medlemsland kommer til å vokse i år og neste år, sier EU-kommissær Valdis Dombrovskis, som er ansvarlig for euroen. Prognosene for eurosonen blir lagt fram i Brussel i morgen.

 • Tusk: Godkjenn von der Leyen

  President for Det europeiske råd Donald Tusk formante i en uttalelse EU-parlamentet til å godkjenne Ursula van der Leyen som ny leder av EU-kommisjonen. Han bedyrer at det vil være første gang det er kjønnsbalanse i EUs topposisjoner.

 • Behandling av EU-medlemskap utsatt

  EU utsetter behandling av Nord-Makedonia og Albanias medlemskapssøknader til oktober. En viktig grunn til kompromisset i navnestriden mellom Hellas og Nord-Makedonia var at Nord-Makedonia skulle kunne bli medlem i EU.

Tysklands forbundskansler Merkel og Sveriges statsminister Löfven holder felles pressekonferanse. Löfven kan også bli spurt om samtalene som finner sted i Stockholm mellom den nord-koreanske og den svenske utenriksminister, det spekuleres i om samtalene handler om et mulig toppmøte i USA og Nord-Korea.
EU-kommisjonens president Jean-Cleude Juncker og Europa-parlamentets president Martin Schultz holder pressekonferanse i forkant av EU-toppmøtet om Storbritannia og EU. Forventet oppstart kl 11.30.
Cameron taler om den Europeiske union

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no