EU-flag
Foto: Tony Gentile / Reuters

EU

Oppsummert

EU har 28 medlemsland, men det vil reduseres til 27 i 2019 dersom Storbritannia melder seg ut.

 • 23 land svartelistet av EU

  EU-kommisjonen har vedtatt en svarteliste med 23 land, preget av hvitvasking og terrorfinansiering. Listen skal beskytte EUs finanssystem, og banker og andre institusjoner i EU pålegges nå å kontrollere handel med disse landene ekstra nøye.

 • EU vil sanksjonere mot Kambodsja

  EU har startet prosessen med å utarbeide nye sanksjoner mot Kambodsja. Sanksjonene kommer fordi landet ikke har overholdt menneskerettighetene, arbeidslover og ikke har opptrådt demokratisk. Prosessen er ventet å ta 18 måneder.

 • «De gule vestene» vil stille i valg

  «De gule vestene» har nominert ti kandidater til EU-valget i mai. Innen 10. februar ønsker de å ha 79 kandidater på lista, ifølge flere medier. De kaller seg «référendum d'initiative citoyenne», forkortet RIC, som betyr «borgerlig ledet bevegelse».

 • Rekordfå arbeidsløse i EU

  Arbeidsløsheten i EU er nå på det laveste nivået noensinne siden ordningen med månedlig statistikk ble innført i januar 2000. Arbeidsløsheten ble i oktober og november liggende flatt på 6,7 prosent, viser ferske tall fra EUs statistikkbyrå Eurostat.

 • Nybilsalget i EU faller

  Salg av nye biler i EU faller for tredje måneden på rad. Salget i november har falt åtte prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Den europeiske foreningen for bilprodusenter mener trenden skyldes utslippskravene som ble innført 1. september.

Tysklands forbundskansler Merkel og Sveriges statsminister Löfven holder felles pressekonferanse. Löfven kan også bli spurt om samtalene som finner sted i Stockholm mellom den nord-koreanske og den svenske utenriksminister, det spekuleres i om samtalene handler om et mulig toppmøte i USA og Nord-Korea.
EU-kommisjonens president Jean-Cleude Juncker og Europa-parlamentets president Martin Schultz holder pressekonferanse i forkant av EU-toppmøtet om Storbritannia og EU. Forventet oppstart kl 11.30.
Cameron taler om den Europeiske union

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no