EU-flag
Foto: Tony Gentile / Reuters

EU

Oppsummert

EU har 28 medlemsland, men det vil reduseres til 27 i 2020 dersom Storbritannia melder seg ut.

 • EU gransker Googles Fitbit-plan

  EU gransker Googles plan om å kjøpe selskapet Fitbit, som lager blant annet smartklokker. EU er bekymret for at avtalen kan styrke Googles stilling på det digitale annonsemarkedet, og gi dem mer data som kan brukes til personalisering av reklame.

  Fitbit
  Foto: © Steve Marcus / Reuters / Reuters
 • Krever endringer i EU-budsjett

  Et stort flertall i EU-parlamentet stemte torsdag for en resolusjon som krever endringer i EUs langsiktige budsjett, melder AFP. EU-landenes ledere ble enige om budsjettet og en krisepakke tirsdag. Parlamentet skal stemme over budsjettet senere i år.

 • EU fordømmer USAs sanksjoner

  EUs utenrikssjef Josep Borrell fordømmer USAs politikk med å iverksette sanksjoner, spesielt truslene mot selskaper som bygger gassledningen fra Russland. Borrell er spesielt bekymret for sanksjoner mot europeiske selskaper og interesser.

Tysklands forbundskansler Merkel og Sveriges statsminister Löfven holder felles pressekonferanse. Löfven kan også bli spurt om samtalene som finner sted i Stockholm mellom den nord-koreanske og den svenske utenriksminister, det spekuleres i om samtalene handler om et mulig toppmøte i USA og Nord-Korea.
EU-kommisjonens president Jean-Cleude Juncker og Europa-parlamentets president Martin Schultz holder pressekonferanse i forkant av EU-toppmøtet om Storbritannia og EU. Forventet oppstart kl 11.30.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no