Etterretningstjenesten i Norge

Oppsummert

Den norske etterretningstjenesten er Norges sivile og militære utenlandsetterretningstjeneste, og har det koordinerende og rådgivende ansvaret for all etterretningsvirksomhet i Forsvaret. 11. februar la de frem en åpen vurdering av rikets sikkerhet.

  • Norge får ny etterretningssjef

    Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen presenterer i dag ny etterretningssjef, opplyser Forsvarsdepartementet i en pressemelding. Det skjer klokka 12, etter at regjeringen har holdt statsråd. I dag er det Morten Haga Lunde som er sjef for E-tjenesten.

  • Ny e-lov vedtatt i Stortinget

    Et bredt flertall på Stortinget har torsdag sagt ja til det omstridte forslaget om ny lov for Etterretningstjenesten. Forslaget innebærer at nordmenns nettdata kan masselagres. Frp, Ap og Sp sikret flertall i saken.

  • Frykter for kildevernet

    Redaktørforeningen reagerer på forslaget til den nye etterretningsloven. – Vi frykter at denne loven reelt sett vil svekke kildevernet og medføre at flere vil bli engstelige for å snakke med journalister, sier NRs generalsekretær, Arne Jensen.

Erna Solberg må stille seg spørsmålet om hun fortsatt har tillit til Per Sandbergs dømmekraft, mener tidligere etterretningssjef, Kjell Grandhagen.

Grandhagen: – Sandberg har utsatt seg selv og andre for risiko

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no