Stortinget
Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Etterlønnssaken på Stortinget

Oppsummert

Et flertall på Stortinget vedtok mandag at tidligere stortingsrepresentanter skal få inntil to års etterlønn om de ikke får seg ny jobb. Høyre, SV og MDG stemte mot. Dagen etter snudde Arbeiderpartiet og Venstre.

 • KrF snur også

  – Når et snevert unntak for etterlønn blir fremstilt som hovedregelen, vil jeg anbefale KrFs stortingsgruppe å snu, sier Line Henriette Hjemdal i KrF. Heller ikke de ønsker lenger å støtte utvidelsen av stortingets etterlønn fra ett til to år.

 • – Synd Ap ikke forstod det i går


  – Denne gangen er Gahr Støres vingling til å leve med, fordi han kommer til riktig konklusjon til slutt. Det er synd at det måtte så sterke reaksjoner til for at Ap skulle forstå at vedtaket i går, ikke tålte dagens lys, sier Høyres Stefan Heggelund.

 • Venstre snur også i etterlønnssaken

  – Vi trodde dette var en ordning som speilet ordninger utenfor dette huset. Nå har de laget en ordning som er altfor åpen for tolkning. Jeg mener vi bør ha like ordninger som andre har, sier Venstreleder Trine Skei Grande til NRK.

 • Ap snur i etterlønnssaken

  Etter det NRK erfarer, vil Arbeiderpartiet likevel ikke støtte utvidelse av etterlønnen for tidligere stortingsrepresentanter som ikke får ny jobb, fra 12 til 24 måneder. Kilder i Aps gruppestyre sier saken behandles i ekstraordinært gruppemøte nå.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no