NRK Meny

ETA og Spania

 • ETA-leder pågrepet i Frankrike

  Fransk politi har pågrepet den fungerende lederen av den baskiske separatistgruppen ETA, spanske Mikel Irastorza. ETA kunngjorde i 2011 at de ikke lenger ville føre en væpnet kamp. Over 800 mennesker er drept siden ETA grep til våpen i 1968.

 • Anklages for drap og kidnappinger

  En spansk dommer har anklaget fem tidligere ledere av den væpnede baskiske separatistbevegelsen ETA for forbrytelser mot menneskeheten. Anklagene dreier seg om drap på 12 personer og angrep utført av gruppen etter 2004, melder The Guardian.

  ETA annonserer at dei legg ned våpna.
  Foto: - / Afp
 • To ETA-ledere pågrepet

  To politiske ledere av den baskiske separatisme gruppen ETA har blitt arrestert i Sør-Frankrike, sier den spanske innenriksministeren Jorge Fernandez Dia, melder nyhetsbyrået AFP.

 • ETA-leder pågrepet

  En av de mest ettersøkte medlemmene av den baskiske separatistgruppen ETA, Sabin Mendizabal Plazaola, er pågrepet i det sørvestlige Frankrike. 34-åringen var etterlyst i forbindelse med et angrep på en spansk politimann.

 • Flere tusen demonstrerte

  I Bilbao i Spania deltok opp mot 100 000 mennesker i en demonstrasjon, etter at en spansk domstol hadde lagt ned forbud mot en ETA-vennlig demonstrasjon.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no