Hopp til innhold

Erna Solberg tror på åpning i høst

– Jeg tror at vi åpner fullstendig i høst, men vi ønsker at litt flere skal være vaksinert, sier statsminister Erna Solberg (H) til NRK.

I dag ble det kjent at regjeringa utsetter trinn 4 i gjenåpningen av landet fordi deltaviruset, som smitter raskere og mer, har blitt dominerende i Norge. I tillegg blir presset på testapparatet større når folk reiser og er mer sammen.

– Vi har et veldig innstendig håp om at skolene kan åpne på grønt nivå; at vi får startet skoleåret på universitetet. Da synes vi det er bedre å vente med neste trinn, fremfor å starte opp nå og plutselig måtte stenge igjen.

Selv om trinn 4 utsettes, varsler regjeringen enkelte oppmykninger i tiltakene. Blant annet kommer det lettelser i karanteneplikten for unge under 18 år dersom de er i kontakt med en smittet som ikke regnes som nærkontakt.

– Det er en faglig vurdering som ligger bak dette. Hvis vi skal begynne på grønt nivå, så skal man bruke testregimet istedenfor karantenesystemet, hvis du ikke er helt tett og nært i slek, sier Solberg.

– Hvis ikke, hadde vi risikert å sende hele skoler i karantene, sier hun.

Statsminister Erna Solberg
Foto: INTS KALNINS / Reuters

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no