Hopp til innhold
Buchan, Skottland. Equinors Dudgeon Vindmølleanlegg utenfor England.
Foto: Jan Arne Vold / Equinor / NTB

Equinor

Oppsummert

Olje og gasselskapet Equinor (tidl. Statoil) har den norske stat som hovedaksjonær. Konsernsjef i Equinor er Anders Opedal. Jon Erik Reinhardsen er styreleder.

  • Nye planer på biozintomta

    Bergene Holm og Biozin Holding har inngått avtale med Equinor om å se på muligheten for utvikle et biodrivstoffprosjekt på Jordøya i Åmli.

    Planen er at man skal bruke råstoff fra skogen og treindustrien lokalt, skriver selskapene i en pressemelding.

    – Vi er tilfreds med at Equinor vil gjennomføre denne studien sammen med oss. Equinor vil bidra med kapasitet og kompetanse som er nødvendig for å avklare en eventuell videre satsing på et industriprosjekt i Åmli, sier administrerende direktør Thomas Skadal i Biozin Holding.

    Biozin-tomten Åmli
    Foto: Svein Sundsdal / NRK
  • Equinor får pålegg etter alvorlig hendelse på Statfjord B

    Havindustritilsynet varsler pålegg til Equinor etter en gransking av en alvorlig hendelse på Statfjord B. Tilsynet fant flere brudd på regelverk.

    Hendelsen skjedde i april i fjor, da demonteringen av en blindflens på et nytt produksjonsrør førte til en gasslekkasje og personskade, skriver Havindustritilsynet (Havtil).

    Personen fikk brudd i nesen og kjeven da den 34 kilo tunge blindflensen ble løftet halvannen meter opp i lufta og traff vedkommende på vei ned.

    Havtil mener hendelsen hadde potensial til å være en dødsulykke og har identifisert fire avvik fra regelverket. De peker blant annet på manglende sikkerhetsmessig klarering av aktiviteter og manglende overføring av informasjon ved skift- og mannskapsbytte.

    Equinor er nå pålagt å bedre rutinene sine, blant annet i henhold til vaktbytte og sikkerhetsmessig klarering av aktiviteter.

    (NTB)

  • Equinor med stor byteavtale i USA

    Måndag annonserte Equinor ein stor byteavtale med EQT Corporation, om posisjonane sine innan olje og gass på land i USA.

    Avtalen inneber at Equinor sel heile sin eigardel og operatørrolla i skiferformasjonane Marcellus og Utica i Ohio. I byte får dei 40 prosent av EQT sin eigendel i den nordlege delen av skiferformasjonen Marcellus i Pennsylvania.

    Equinor betalar også 500 millioner dollar, om lag 5,5 milliardar norske kroner, som kontantvederlag til EQT.

    EQT Corporation er den største produsenten av naturgass i USA med verksemd i Pennsylvania, West Virginia og Ohio.

  • Equinor skaffer nye helikoptertyper offshore

    Gjennom avtaler med helikopterprodusentene Bell og Leonardo, sikrer Equinor 15 nye helikoptre til passasjertrafikk på norsk sokkel, skriver de i en pressemelding.

    – Disse helikoptertypene kommer i tillegg til dagens Sikorsky S-92. Alle helikoptermodelleneoppfyller strenge krav til sikkerhet. Å gå fra en til tre helikoptermodeller på norsk sokkel vil gi større fleksibilitet og regularitet, sier Kjetil Hove, konserndirektør for norsk sokkel i pressemeldingen.

    De første to helikoptrene blir levert fra Leonardo i første kvartal 2025. I 2026 skal Leonardo levere tre, og Bell fire helikoptre.

    De øvrige seks helikoptrene fra Bell skal leveres i perioden 2027-2030.

  • Equinor stanser helikopterflyginger i dag

    Equinor stanser alle helikopterflyginger til klokken 13 i dag, etter ulykken utenfor Bergen.


    – Vi har ingen informasjon om årsaksforhold, men på bakgrunn av den alvorlige hendelsen i går kveld, gjør vi et opphold på alle våre regulære helikopterflyginger til klokken 13 torsdag, på norsk sokkel, sier Equinors pressetalsperson Gisle Ledel Johannessen.

    Nordsjøhelikopter tar av fra Stavanger lufthavn, Sola
    Foto: Erik Waage / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no