Hopp til innhold
Ghislaine Maxwell avbildet i 2013 og Jeffrey Epstein på et bilde gitt ut av politiet i 2019.
Foto: HANDOUT] [LAURA CAVANAUGH / AFP

Epstein/Maxwell-saken

Oppsummert

Milliardæren Jeffrey Epstein var tiltalt for seksuelle overgrep mot mindreårige før han i 2019 tok livet sitt i fengsel. Epsteins tidligere kjæreste Ghislaine Maxwell er funnet skyldig i menneskehandel og overgrep, og risikerer over 50 års fengsel.

  • Nye dokumenter med Epsteins omgangskrets offentliggjort

    En ny runde med rettsdokumenter er natt til fredag offentliggjort, melder blant andre ABCNews og CNN. Det er 328 sider.

    De første ble frigitt natt til torsdag, men det var bare 40 av rundt 250. De var 943 sider som ble frigitt natt til torsdag. Den inneholdt ingen norske navn.

    Det å være nevnt i dokumentene betyr imidlertid ikke at man nødvendigvis har gjort noe galt, men at man kan ha vært i omgangskretsen til Epstein.

    Dette er dokumenter fra en rettssak i 2015. Den overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein tok sitt eget liv i fengsel.

  • Epstein-liste skal offentliggjøres i kveld

    En amerikansk domstol skal onsdag kveld starte offentliggjøringen av en liste over en lang rekke personer med tilknytning til den amerikanske finansmannen Jeffrey Epstein, melder Reuters..

    Epstein drev i en årrekke prostitusjon av mindreårige jenter. Han tok sitt eget liv i fengsel i 2019 i påvente av saken mot seg.

    Ifølge BBC er personene som omtales, en blanding av folk som anklages for å ha gjort noe galt, folk som kommer med anklager, og folk som var vitne til lovbruddene.

    Listen vil kaste nytt lys over det omfattende overgrepsnettverket mot unge og mindreårige jenter som Epstein og hans kollega Ghislaine Maxwell sto i spissen for, skriver den britiske allmennkringkasteren.

    Ifølge Loretta Preska, dommeren som har ansvaret for Giuffres søksmål mot Maxwell, er mange av navnene på Epstein-listen allerede identifisert i mediene.

  • Forlik i Epstein-sak godkjent i amerikansk domstol

    En amerikansk domstol har foreløpig godkjent et forlik mellom storbanken JP Morgan Chase og en rekke kvinner som hevder de ble misbrukt av den avdøde amerikanske finansmannen Jeffrey Epstein.

    Forliket er på 290 millioner dollar, som tilsvarer 3,1 milliarder norske kroner, melder Reuters.

    JP Morgan Chase var Epsteins bankforbindelse fram til 2013. Epstein ble arrestert i 2019 og funnet død i fengselet senere samme år.

  • Storbank inngår forlik med Epstein-ofre

    Den amerikanske storbanken JPMorgan Chase har inngått forlik i et gruppesøksmål fra ofrene for finansmannen Jeffrey Epstein

    – Partene mener forliket er i alles interesse, ikke minst de overlevende som har vært ofre for Epsteins grusomme overgrep, sier banken i en uttalelse. Detaljene i forliket, som nå må godkjennes av retten, er ikke kjent.

    Epstein ble pågrepet i 2019, siktet for å ha betalt mindreårige jenter for massasje og deretter forgrepet seg på dem i boligene sin i Florida og New York. I august samme år ble 66-åringen funnet død på cella etter det rettsmedisinere fastslo var selvdrap.

    (NTB)

  • Avis: Jeffrey Epstein skal ha forsøkt å utpresse Bill Gates

    Den overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein skal ha funnet ut at Microsoft-grunnlegger Bill Gates hadde en affære, og truet med å avsløre den, skriver Wall Street Journal.

    Gates møtte kvinnen han hadde en affære med, en russisk bridgespiller, rundt 2010. Epstein møtte henne i 2013, og betalte senere for en utdanning hun tok. I 2017 sendte Epstein en epost til Gates og ba om å få kostnadene knyttet til utdanningen refundert, ifølge avisa.

    Eposten kom etter at Epstein ikke hadde klart å overtale Gates til å bidra til et veldedighetsfond han ønsket å opprette sammen med banken JPMorgan Chase. Implikasjonen bak eposten, ifølge folk som har sett den, var at Epstein ville avsløre affæren dersom Gates ikke vedlikeholdt forbindelsen mellom de to.

    – Gates møtte Epstein utelukkende for filantropiske formål. Etter å ha mislyktes gjentatte ganger i å involvere Gates i saker utover dette, forsøkte Epstein uten hell å utnytte et tidligere forhold til å true Gates, sier en talsperson for Gates til avisen.

    Epstein erkjente seg i 2008 skyldig i hallikvirksomhet av en mindreårig og sonet 13 måneder i fengsel. I 2019 ble han pågrepet og siktet for overgrep mot en rekke mindreårige, men døde i fengselet senere samme år. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no