Utbrente biler etter en kraftig eksplosjon i Tianjin i Kina.
Foto: CHINA DAILY / Reuters

Enorme eksplosjoner i Tianjin i Kina

Oppsummert

Dødstallene stiger etter to enorme eksplosjoner byen Tianjin i Kina, sørøst for Beijing. Minst 114 mennesker mistet livet og mange hundre er på sykehus. 70 personer er savnet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

 • 12 pågrepet etter eksplosjon i Kina

  Kinesisk politi har pågrepet 12 personer som er mistenkt for å ha vært involvert i de voldsomme eksplosjonene der minst 139 mennesker døde i havnebyen Tianjin 12. august, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua. 34 personer er fortsatt er savnet.

 • Kina sparker sikkerhetsleder

  Kommunistpartiet iverksatte en gransking av lederen for arbeidssikkerhet, Yang Dongliang, etter eksplosjonene som krevde flere enn 100 menneskeliv i Tianjin. Nå er han sparket for "alvorlige brudd på disiplin og loven" melder Xinhua, ifølge Reuters.

 • Mange sikkerhetsbrudd i Beijing

  Inspektører har funnet farlige brudd på sikkerheten på 70 prosent av de kjemiske firmaene som er undersøkt i Kinas hovedstad Beijing etter eksplosjonsulykken i Tianjin i forrige uke. Inspeksjoner på 124 anlegg avdekket sikkerhetsbrudd ved 85 firmaer.

 • Store mengder giftig gass i Kina

  Kinesiske myndigheter har funnet 356 ganger så mye Cyanid som er lov på området i Tianjin, der det eksploderte for en uke siden. Det melder AFP. Cyanid er svært giftig og kan føre til raske hjerteslag, svimmelhet og hodepine.

 • 95 personer savnet i Tianjin

  95 personer, 85 av dem brannmenn, er fortsatt savnet etter de to enrome eksplosjonene som rammet den kinesiske millionbyen Tianjin for fire dager siden. Det skriver BBC. Minst 112 personer døde i eksplosjonene og flere hundre ligger på sykehus.

Minst 44 mennesker er omkommet i de voldsomme eksplosjonene i den kinesiske millionbyen Tianjin .Deler av havneområdet ser ut som en slagmark der bygninger er rast sammen, alle vinduer knust og utbrente biler står på rekke og rad.Flere enn 500 er skadet og mange er fremdeles savnet i de utbrente ruinene.
DIREKTE: Kina etter eksplosjon

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no