Hopp til innhold

Enighet om ny forsvarsplan

Alle partiene på Stortinget er enige om en ny langtidsplan for Forsvaret. Enigheten presenteres på en pressekonferanse på Stortinget klokken 16.30.

På pressekonferansen vil alle partiene som sitter i Stortingets utenriks- og forsvarskomite delta. Det innebærer Ap, H, Sp, Frp, SV, Rødt, Venstre, MDG og KrF.

Regjeringen la fram sitt forslag til ny langtidsplan i april. Det er foreløpig ikke bekreftet hva slags endringer eller justeringer stortingsflertallet gjør i planen.

Dagns Næringsliv skrev i går at det gikk mot enighet om innkjøp av en sjette ubåt. Nye tiltak for å sikre rekruttering av personell til Forsvaret forventes også å bli presentert.

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen åpner seminar under temaet på Deichman : Hva har Ukraina å lære oss om nasjonal motstand og evnen til å stå i en krig? Forsvarets forskningsinstitutt er arrangør.

Forsvarssjefen om langtidsplanen: – Ambisiøst

Regjeringens satsing innebærer at Norge vil få fem nye fregatter, dobling av luftvernet og tre brigader i Hæren. Forsvarssjef Eirik Kristoffersen er fornøyd.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no