Hopp til innhold

Enighet mellom SAS og kabinansatte

Det er enighet i lønnsoppgjøret mellom Norsk kabinforening og SAS Norge. Avtalen innebærer en lønnsøkning på 3,7 prosent for alle kabinansatte fra nyttår.

– Vi har fått på plass en avtale og sikret våre medlemmer et moderat lønnsløft som er i takt med resten av samfunnet, sier Bjarte Stedje, styreleder i Norsk Kabinforening til NRK

De kabinansatte i SAS var klar til å ta ut rundt 500 medlemmer ut i streik om partene ikke ble enige, men enigheten nå gjør at SAS unngår konflikt rett før en travel julehøytid.

– Vi var klar til å streike om forhandlingene ikke hadde nådd frem, men det unngikk vi heldigvis. Vi har sikret at folk kan reise hjem til jul, sier Stedje.

Partene har også blitt enige om at de kabinansatte i SAS er sikret et lønnstillegg til våren som minimum tilsvarer det frontfaget kommer frem til.

Ifølge SAS innebærer enigheten i stor grad en forlengelse av eksisterende avtalevilkår fra 2020, med enkelte mindre endringer, samt lønnsøkning som følger frontfaget.

SAS' forhandlingsleder Svein Henriksen sier i en pressemelding at enigheten er viktig for at arbeidet med å omstrukturere selskapets økonomi kan fortsette.

Avtalen mellom SAS og Norsk kabinforening varer frem til 31. mars 2024.

Bjarte Stedje
Foto: Even Bjøringsøy Johnsen / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no