Hopp til innhold

Enighet i møbelindustriens lønnsoppgjør

Partene i møbelindustriens lønnsoppgjør har kommet til en enighet. Overenskomsten skal sikre økt kjøpekraft og et løft for dem med lavest lønn.

– Løsningen kom fordi vi så en betydelig bevegelse fra tilbudet vi takket nei til den 4. juni, sier forhandlingsleder Barbro Auestad i IE&FLT i en pressemelding.

IE&FLT ble torsdag 13. juni enig med Norsk industri om møbeloverenskomsten. I denne enigheten er også økt minstelønn, økt fagbrevtillegg og et nytt bransjetillegg inkludert.

4. juni brøt IE&FLT forhandlingene med Norsk industri om møbeloverenskomsten. Enigheten torsdag gjorde at partene slapp tvungen megling hos Riksmekleren. Den nye minstelønnssatsen for overenskomsten blir 205,25 kroner per time.

– Vi har forhandlet fram en avtale som sikrer medlemmene våre økt kjøpekraft, samtidig som vi også løfter de med lavest lønn, sier Auestad.

Overenskomsten for Møbel, interiør og trevarebransjene, samt for skistavprodusenter og tønnefabrikker omfatter 1125 IE&FLT-medlemmer fordelt på 45 bedrifter.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no