Hopp til innhold
Kunnskapsminister Røe Isaksen om RLE-faget

Endringer i RLE-faget

Oppsummert

«Om lag halvparten» av undervisningen i det nye KRLE-faget skal være kristendom. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier at faget samtidig endrer navn fra RLE til KRLE (kristendom, religion, livssyn og etikk).

 • Slakter forslag til nytt RLE-fag

  Flere høringsinstanser vender tommelen ned for regjeringens forslag om å gi mer plass til kristendomskunnskap i dagens RLE-fag. Likestillings- og diskrimineringsombud kaller forslaget en uheldig reversering, skriver NTB.

 • Mer kristendom i skolen

  Human-Etisk forbund er kritisk til at Regjeringa nå innfører mer kristendom i skolen, og generalsekretær Kristin Mile sier at pluralisme og objektivitet forsvinner i stor grad. Om lag halvparten av undervisningstida i faget skal gå til kristendom.

 • RLE blir til KRLE

  Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) varsler at forslaget om å endre navnet på RLE-faget til KRLE (kristendom, religion, livssyn, etikk) blir gjennomført. Om lag halvparten av undervisningstida i faget skal gå til kristendom.

 • "Om lag halvparten" til kristendom

  Tidligere har Regjeringen sagt at 55% av undervisningen i RLE-faget skal gå til kristendom. – Vi ønsker et mer fleksibelt krav enn "minst 55%" og endrer det til "omlag halvparten av undervisningstida", sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

 • Pressekonferanse om endringer i RLE

  Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen holder pressekonferanse i forbindelse med at regjeringen foreslår endringer i faget Religion, livssyn og etikk (RLE).

  DIREKTE: Utdanningsminister om RLE
DIREKTE: Utdanningsminister om RLE

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no