Hopp til innhold
Elbil
Foto: Trine Bråthen / NRK

Bilavgifter

Oppsummert

Ulike regjeringer har de siste åra økt avgiftene på bensin- og dieselbiler, samtidig som man har senket avgiftene på mer miljøvennlige biler.

  • Dyrare elbilar og dieselbilar

    Avgiftsfritaket på elbilar kan bli fasa ut, medan det skal bli høgre avgifter på dieselbilar. Dette er klart etter at regjeringspartia vart samde med Venstre og KrF i dag.

    Innslag i Kveldsnytt 6. mai.
  • - Dei overordna prinsippa er bra

    Bellona meiner dei overordna prinsippa i endringane av bilavgiftene er gode, men at det er naudsynt med sterkare verkemiddel for ein meir miljøvenleg bilpark. – Det må vere stor differanse i avgiftene på elbilar og bilar som går på fossilt drivstoff.

  • Færre fordelar for elbilar

    Regjeringa, med støtte frå Venstre og KrF, er samde om å endre bilavgiftene slik at dieselbilar og elbilar blir dyrare. Det kan bli halv årsavgift på elbilar frå 2018, og to år seinare kan det bli full årsavgift også for nullutsleppsbilane.

  • Elbil-semje i stortingsgruppene

    Det var stortingsgruppene til regjeringspartia Høgre og Frp som saman med Venstre og KrF i kveld vart samde om dei nye reglane for elbilar i kollektivfeltet. Det blir no opp til dei enkelte fylkeskommunane å avgjere dette.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no