Robert Eriksson
Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Endringer i arbeidsmiljøloven

Oppsummert

Natt til onsdag vedtok Stortinget den nye arbeidsmiljøloven. Allmennaldersgrensen heves til 72 år fra 1. juli, og det skal ikke lenger være tillatt med lavere bedriftsintern grense enn 70 år.

 • Vil ha midlertidig-utvalg

  Hovedorganisasjonenn Virke vil at et utvalg skal forenkle reglene for midlertidige ansettelser, sier Virke-sjef Vibeke Hammer Madsen til NTB. Handelsnæringen mener bruk av midlertidige ansettelser er viktig for å kunne prøve ut nye ideer, sier hun.

 • – Har kvittet seg med eldre ansatte

  I dag trer den nye arbeidsmiljøloven i kraft, der ansatte har rett til å stå i jobb til fylte 72 år. Flere arbeidsgivere har passet på å kvitte seg med eldre ansatte de siste ukene, ifølge YS-forbundet Negotia.

 • Frykter bedrifter sier opp seniorer

  Den nye arbeidsmiljøloven innebærer at bedrifter kan tjene på å fremskynde oppsigelser av seniorer før 70-årsgrensen innføres 1. juli. Bekymrede arbeidstakere frykter at bedrifter vil komme arbeidsmiljøloven i forkjøpet, skriver Dagens Næringsliv.

 • Ap motsett seg ny arbeidsmiljølov

  Arbeiderpartiet motsetter seg så å si alle forslagene til endringer i arbeidsmiljøloven som de fire borgerlige partiene har samlet seg om. Bare når det gjelder straffeskjerpelsene for arbeidslivskriminalitet får endringsforslagene Aps støtte.

 • NHO: – Eldre er lite produktive

  NHO-sjef Kristin Skogen Lund mener 70-åringer er lite produktive og kostbare. NHO er derfor motstander av at ansatte kan kreve å stå i jobb til de er 72 år.

  NHO-Kristin Skogen Lund mener 70-åringer er lite produktive og kostbare. NHO er derfor mostatnder av at ansatte kan kreve å stå i jobb til de er 72 år.
NHO-Kristin Skogen Lund mener 70-åringer er lite produktive og kostbare. NHO er derfor mostatnder av at ansatte kan kreve å stå i jobb til de er 72 år.
LO-leder Gerd Kristiansen motstander av bedre stillingsvern for eldre som ønsker å jobbe til de er 72 år.
– Viktig for regjering å vise at de kan samarbeide

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no