Hopp til innhold

Endrer koronaregler for Slottet

Oslo kommune endrer koronaforskriftene i forbindelse med kongefamiliens 17.mai-feiring. Det opplyser Helsedirektoratet.

«Norsk musikkråd har utarbeidet en veileder om smittevern for musikkøvelser med innspill fra FHI og godkjenning fra Helsedirektoratet. I veilederen anbefales minst 1 meters avstand mellom personer i alle aldersgrupper utendørs. Slottet bør sammen med Oslo kommune avklare hvilke avstandskrav som bør gjelde i denne situasjonen», opplyser Helsedirektoratet.

I Oslo er anbefalingen om avstand 2 meter utendørs og det er bare lov å samle ti personer på arrangement. Unntaket fra arrangementsforbud 17. mai gjør at Slottet kan samle rundt 300 personer.

– Byrådet ønsker å legge til rette for at arrangementet kan gjennomføres ved å gjøre et unntak fra bestemmelsen. Arrangementet er en nasjonal TV-sending som gir innbyggerne anledning til å se kongefamilien, og er en markering av dagen på Slottsplassen når den tradisjonelle feiringen av 17. mai er avlyst. Unntaket gjelder arrangementet som sendes på NRK, og alle aktiviteter i forbindelse med arrangementet som øvelser og lignende, skriver Oslo kommune i sin vurdering.

Helsedirektoratet og FHI mener at hurtigtest av deltakere de siste 24 timene før arrangementet vil redusere risikoen for smittespredning ytterligere.

FHI har kommet gitt smitteråd til Slottet og vurderer at kongefamiliens markering av 17. mai kan gjennomføres på en «smittevernmessig forsvarlig måte». Det støttes av Helsedirektoratet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no