Hopp til innhold
Tabanka-feiring på Kapp Verde
Foto: Olav Aalberg

Kapp Verde

Oppsummert

Kapp Verde-øyene liggerr 600 kilometer ut i Atlanterhavet fra Senegal.

  • Blinken på rundtur i Afrika: – Vår fremtid er knyttet sammen

    USAs president Joe Biden uttrykte i 2022 et ønske om et sterkere samarbeid med det afrikanske kontinentet, men brøt sitt løfte om å komme på besøk i løpet av fjoråret.

    Nå er utenriksminister Antony Blinken på rundreise rundt i kontinentet, hans første besøk til afrikanske land på over ti måneder.

    Mandag besøkte han øystaten Kapp Verde.

    – Vi går «all in» når det kommer til Afrika, sa Blinken i en tale i Kapp Verde mandag.

    – Vår fremtid og velstand er knyttet sammen, og afrikanske stemmer blir stadig viktigere og tydeligere i den globale samtalen. USA er innstilt på å forsterke og utvide samarbeidet rundt om i Afrika, sa Blinken.

    (NTB)

  • Rundt 40 personer reddet fra båt ved Kapp Verde

    Flere personer er funnet døde og rundt 40 ble reddet fra en båt utenfor Kapp Verde, ifølge myndighetene. Det fryktes at mange flere har omkommet.

    Kappverdiske medier melder at båten forlot Senegal for en måned siden, og politiet sier at det var rundt 100 personer om bord. Båten ble oppdaget mandag rundt 320 kilometer fra øya Sal av en spansk fiskebåt, som varslet myndighetene på Kapp Verde. (NTB)

  • Mot valgseier på Kapp Verde

    Venstresidens Jose Maria Neves ligger an til å vinne presidentvalget på Kapp Verde i første valgrunde. De foreløpige resultatene gir Neves en oppslutning på 51,5 prosent når 97 prosent av stemmene er opptalt. Hvis de endelige resultatene gir ham mer enn 50 prosent, blir det ikke en andre valgrunde.

  • Ikke klar vinner i Kapp Verde-valg

    Ingen av de to tradisjonelle partiene har vunnet valget søndag i øystaten Kapp Verde. Dermed får fire mindre partier innflytelse. Statsminister Ulisses Correia e Silva er optimist og håper han kan danne ny regjering.

  • Mer smitte hos Kapp Verde

    Kapp Verde har to nye koronatilfeller i håndball-VM. Laget kan ikke innfri kravet om minst ti friske spillere, og vil trolig bli dømt til tap mot Tyskland.

    Det internasjonale håndballforbundet (IHF) skriver på sine nettsider at Kapp Verde ikke er i stand til å stille et lag til søndagens kamp mot tyskerne. Lørdag fikk to nye spillere i laget påvist smitte etter en PCR-test.

    Fredag stilte Kapp Verde, som bor på samme hotell som Norge, med bare elleve spillere mot Ungarn. Kravet til IHF er at man har en kamptropp på minst ti mann.

    Hurtigtest for Covid-19
    Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no