Hopp til innhold
Elfenbenskysten Didier Drogba
Foto: THIERRY GOUEGNON / Reuters

Elfenbenskysten

 • Benådet dømt president

  Elfenbenskystens president Alassane Ouattara benådet lørdag sin forgjenger Laurent Gbagbo (77) som er dømt til 20 års fengsel.

  Ouattara sier at han også ber om at Gbagbos bankkonti blir gjenåpnet og at hans livrente blir utbetalt.

  Gbagbo ble frikjent i Den internasjonale straffedomstolen etter at han ble anklaget for krigsforbrytelser under borgerkrigen i landet som brøt ut i 2011 da han nektet å godta valget av Ouattara året før.

  I 2018 ble han imidlertid dømt in absentia i Elfenbenskysten til 20 års fengsel for medvirking til plyndring av sentralbanken under krisen etter valget. (NTB-AFP)

 • Regjeringen i Elfenbenskysten går av

  Elfenbenskystens statsminister Patrick Achi og regjeringen går av, melder nyhetsbyrået Reuters.

  President Alassane Ouattara sa onsdag at han har akseptert avgangen uten å gi flere detaljer.

 • Ekspresident vender hjem

  Den tidligere presidenten i Elfenbenskysten, Laurent Gbagbo, vender hjem igjen etter han ble frikjent for krigsforbrytelser i Den internasjonale straffedomstolen. Det skriver NTB.

  Ekspresidenten forlot landet i 2011, da han tapte presidentvalget og nektet å godta resultatet. Konflikten som oppstod endte med at Gbagbo ble pågrepet og sendt til Haag.

  Han stod tiltalt for forbrytelser mot menneskeheten, som følge av at rundt 3000 mennesker mistet livet i landet under en voldsbølge i 2010 og 2011.

 • Gbagbo tilbake i Elfenbenskysten

  Tidligere president i Elfenbenskysten, Laurent Gbagbo, flyr nå hjem til Elfenbenskysten etter ti år i eksil. Gbagbo ble kastet fra makten etter valget i 2011, da nåværende president Alassane Ouattara vant et flertall av stemmene. Gbagbo ble stilt for Den internasjonale straffedomstolen i Haag, men ble frikjent for alle krigsforbrytelsene han var anklaget for.

  Ivory Coast Gbagbo's Return
  Foto: Jerry Lampen / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no