Elfenbenskysten

 • Ekspresident vender hjem

  Den tidligere presidenten i Elfenbenskysten, Laurent Gbagbo, vender hjem igjen etter han ble frikjent for krigsforbrytelser i Den internasjonale straffedomstolen. Det skriver NTB.

  Ekspresidenten forlot landet i 2011, da han tapte presidentvalget og nektet å godta resultatet. Konflikten som oppstod endte med at Gbagbo ble pågrepet og sendt til Haag.

  Han stod tiltalt for forbrytelser mot menneskeheten, som følge av at rundt 3000 mennesker mistet livet i landet under en voldsbølge i 2010 og 2011.

 • Gbagbo tilbake i Elfenbenskysten

  Tidligere president i Elfenbenskysten, Laurent Gbagbo, flyr nå hjem til Elfenbenskysten etter ti år i eksil. Gbagbo ble kastet fra makten etter valget i 2011, da nåværende president Alassane Ouattara vant et flertall av stemmene. Gbagbo ble stilt for Den internasjonale straffedomstolen i Haag, men ble frikjent for alle krigsforbrytelsene han var anklaget for.

  Ivory Coast Gbagbo's Return
  Foto: Jerry Lampen / AP
 • Tre drept i Elfenbenskysten

  Minst to soldater og en politimann ble drept da de kjørte på en gjenstand som eksploderte nordøst i Elfenbenskysten, nær grensen til Burkina Faso. Sikkerhetseksperter har advart om at det blodige jihadistopprøret kan spre seg ytterligere, sørover gjennom landene som grenser mot Guineabukta.

 • Statsminister Achi utskrevet

  Elfenbenskystens statsminister Patrick Achi er tilbake i hjemlandet etter å ha fått medisinsk behandling i Frankrike.

  Det opplyser en ikke navngitt kilde som står nær Achis kontor, overfor nyhetsbyrået AFP.

  Det foreligger ingen opplysninger om 65-åringens helsetilstand etter hans fire dager lange opphold i Frankrike. Myndighetene avviser å kommentere saken overfor AFP.

  Politiske kilder opplyste torsdag at Achi hadde fått behandling i Frankrike for gastrointestinal blødning.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no