Pasientjournal
Foto: Aslak Ballari

Elektronisk pasientjournal

Oppsummert

Overgangen til nytt elektronisk pasientjournalsystem har skapt usikkerhet etter at pasientopplysninger har forsvunnet flere steder i landet. Produsenten av systemet sier feilen ligger i brukerfeil og lokale dataproblemer.

 • Føler seg tryggere

  Hver tredje pasient som har lest sin elektroniske pasientjournal føler seg tryggere i møtet med helsevesenet. Å lese behandlerens vurdering av sykdom eller skade har størst nytteverdi for sykehuspasientene, viser ny undersøkelse. Det skriver NTB.

 • Sykehusjournal på nett

  Fra i dag kan pasienter ved Universitetssykehuset Nord-Norge lese sin sykehusjournal på nett. UNN-direktør Tor Ingebrigtsen sier lanseringa av elektronisk pasientjournal er viktig for pasientene. Pasienter fra hele Helse Nords område blir de første i Norge som tilbys denne tjenesten.

 • E-journalfeil er helsevesen-ansvar

  Overgangen til nytt pasientjournalsystem har skapt usikkerhet etter at pasientopplysninger har forsvunnet. Datatilsynet slår fast at ansvaret ligger i helsevesenet. Produsenten av systemet sier feilen ligger i brukerfeil og lokale dataproblemer.

 • Ja til elektronisk pasientjournal

  Stortingets helse- og sosialkomite la torsdag fram sin innstilling om pasientjournalloven og helseregisterloven. Der går et flertall – Høyre, Frp, Ap og KrF – inn for helseminister Bent Høies (H) forslag om å innføre et system med elektroniske pasientjournaler.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no