Foto: Inti Ocon / AFP

Ekstremværet «Nate»

Oppsummert

25 personer er bekreftet døde i en storm i Mellom-Amerika, opplyser myndighetene i Nicaragua, Costa Rica og Honduras. Stormen tiltar i styrke og beveger seg mot Mexico og USA.

 • Nate nedgradert til storm

  Ekstremværet Nate har nådd land i Missisippi i USA, men er nedgradert fra orkan til tropisk storm. Det opplyser det nasjonale orkansenteret i USA. Nate har ødelagt strømnettet en del steder, men har ikke gjort like mye skade som Harvey, Irma og Jose.

 • Orkanen Nate har nådd USA

  Ekstremværet Nate har nådd USAs fastland med en vindstyrke på omkring 38 meter per sekund,eller drøyt 137 kilometer i timen. Det er utstedt orkanvarsel i delstatene Mississippi, Alabama, Louisiana og deler av Florida.

 • «Nate» har truffet land

  Ekstremværet «Nate» har truffet land nær munningen på Mississippi-elven, melder Ap. «Nate» er nå en kategori 1 storm med en vindstyrke på 137 kilometer i timen.

  Hurricane Nate Slams Into U.S. Gulf Coast
  Foto: Mark Wallheiser / AFP
 • Orkanen «Nate» øker i styrke

  Orkanen «Nate», som er på vei mot den amerikanske kysten, styrker seg trolig til en kategori 2-orkan i løpet av kvelden. Det melder det amerikanske orkansenteret. «Nate» ventes å treffe USAs kyst nær New Orleans i løpet av natten.

 • «Nate» rasar vidare mot USA

  Orkanen «Nate», som hittil har teke 21 menneskeliv, har gått utanom Mexico og er på veg nordover mot USA og delstatane Louisiana og Mississippi. Styresmaktene har innført unntakstilstand. Det er venta landfall mellom laurdag kveld og søndag morgon.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no