Ekstremværet «Mangkhut»

Oppsummert

Supertyfonen «Mangkhut» traff Filippinene natt til lørdag med vindstyrke på 330 kilometer i timen, før dendro videre til Hongkong. Minst 155 mennesker har omkommet. Mangkhut er det kraftigste tropiske uværet noe sted i verden så langt i år.

 • 155 personer døde etter tyfon

  På Filippinene letes det fortsatt etter overlevende etter supertyfonen Mangkhuts herjinger. Supertyfonen har kostet minst 155 mennesker livet, og over 70 andre er savnet, ifølge redningsmyndighetene.

  Laster kart, vennligst vent...
 • 74 omkomne på Filippinane

  Ekstremvêret «Mangkhut» har kosta 74 menneske livet på Filippinane. 55 personar er framleis sakna og er frykta omkomne. Politiet opplyser at dei fleste har døydd i jordskred i nordlege provinsar.

 • Massiv opprydding i Hongkong

  Hongkong har starta ei storstilt opprydding etter at ekstremvêret «Mangkhut» lét etter seg store øydeleggingar før den heldt fram mot den sørlege delen av Kina. I Hongkong er det ikkje meldt om omkomne, men 300 menneske er skadde.

  Folk rydder opp etter ekstremvêret Mangkhut i Hongkong
  Foto: Vincent Yu / AP
 • Beordrar stans i gruveaktivitet

  Miljøministeren på Filippinane har no beordra stopp i all småskala gruveaktivitet i den fjellrike Cordillera-regionen nord i landet, ifølgje Reuters. Dette fordi ekstremvêret «Mangkhut» har forårsaka fleire store jordras i området.

Opprydningsarbeidet er nå i gang.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no