Satelittbilde av Barry
Foto: HANDOUT / Reuters

Ekstremværet «Barry»

Oppsummert

Ekstremværet Barry nærmer seg kysten av den amerikanske delstaten Louisiana. Det er ventet at Barry vil nå orkans styrke når den treffer land.

 • Bedre enn ventet: – Takknemlig

  Guvernøren John Bel Edwards i delstaten Louisiana i USA er glad ekstremværet «Barry» ikke ble så ille som spådd. – Jeg er ekstremt takknemlig, sier han. Samtidig er det fremdeles fare for oversvømmelser flere steder.

  Tropical Storm Barry Drenches Southern Louisiana
  Foto: Scott Olson / AFP
 • «Barry» nedgradert i styrke

  Da ekstremværet «Barry» traff den amerikanske kysten ble stormens styrke nedgradert til tropisk storm. Tidligere i kveld ble styrken oppgradert til orkan. Det er delstaten Louisiana som rammes hardest av stormen.

 • Nå er «Barry» en orkan

  Ekstremværet «Barry» ble nettopp oppgradert til en orkan av kategori 1. Orkanen nærmer seg nå kysten av Louisiana og har potensialet til å sette millioner i fare. Det er erklært unntakstilstand i området.

 • «Barry» nærmer seg land

  Ekstremværet «Barry» er nå ca. 90 kilometer sørvest for Louisiana. Noen regnbyger allerede har nådd land, melder Reuters. Vindstyrken er målt til 100 kilometer i timen. President Donald Trump har erklært unntakstilstand i området.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no