Hjelpemannskap redder en kvinne fra flommen
Foto: Koki Sengoku / AP

Ekstremuvær i Japan

Oppsummert

Uvanlig store mengder regn har ført til flom og leirskred vest i Japan. Hittil har det kraftige regnværet krevd over 170 menneskeliv, og flere er savnet. Uværet regnes som det verste i Japan på 14 år.

 • Kraftig tyfon på vei mot Japan

  En kraftig tyfon har truffet land sentralt i Japan og beveger seg vestover mot allerede flomrammede deler av landet. Titusenvis bes om å evakuere.

 • Dødstalet oppe i 199 i Japan

  Talet på omkomne etter det kraftige regnvêret i Japan er oppe i 199, stadfester styresmaktene. Framleis er mange sakna i flaumvatnet og dei mange jordskreda som følgde rekordnedbøren.

 • Dødstalet oppe i 179 i Japan

  Talet på omkomne etter det kraftige regnvêret, overfløymingar og jordskred i Japan, er oppe i 179. Det stadfester ein talsmann for regjeringa onsdag. Framleis er fleire titals menneske sakna.

 • Over 150 døde i flom i Japan

  Dødstallet etter den verste flomkatastrofen i Japan på flere tiår er steget til 156. Nå er det frykt for at overlevende skal rammes av heteslag, på grunn av mangel på rent drikkevann og temperaturer på over 35 grader.

  helikopter over flom i Japan, bilde fra Kurashiki
  Foto: 102604+0900 / AP
 • Minst 156 døde i flom i Japan

  Tallet på omkomne etter den verste flomkatastrofen på flere tiår i Japan er steget til 156. I tillegg til de omkomne er mange personer forrtsatt savnet, opplyser talsperson Yoshihide Suga i den japanske regjeringen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no