Hjelpemannskap redder en kvinne fra flommen
Foto: Koki Sengoku / AP

Ekstremuvær i Japan

Oppsummert

Uvanlig store mengder regn har ført til flom og leirskred vest i Japan. Hittil har det kraftige regnværet krevd over 170 menneskeliv, og flere er savnet. Uværet regnes som det verste i Japan på 14 år.

 • Kraftig tyfon har truffet Japan

  En kraftig tyfon med vindkast på opp mot 216 kilometer i timen har truffet fastlandet i Japan. Uværet har allerede rukket å gjøre ødeleggelser: flere personer er letter skadd og 750.000 hjem er uten strøm, melder BBC.

  TOPSHOT-JAPAN-WEATHER-TYPHOON
  Foto: BEHROUZ MEHRI / AFP
 • Kraftig tyfon på vei mot Japan

  En kraftig tyfon er på vei inn over de japanske hovedøyene etter å ha gjort stor skade på småøyene i sør. Avgangene til hurtigtogene er innstilt vest i landet, og over 1.000 flyavganger er innstilt. På Okinawa var vinden sterk nok til å velte biler.

 • Kraftig tyfon på vei mot Japan

  En kraftig tyfon har truffet land sentralt i Japan og beveger seg vestover mot allerede flomrammede deler av landet. Titusenvis bes om å evakuere.

 • Dødstalet oppe i 199 i Japan

  Talet på omkomne etter det kraftige regnvêret i Japan er oppe i 199, stadfester styresmaktene. Framleis er mange sakna i flaumvatnet og dei mange jordskreda som følgde rekordnedbøren.

 • Dødstalet oppe i 179 i Japan

  Talet på omkomne etter det kraftige regnvêret, overfløymingar og jordskred i Japan, er oppe i 179. Det stadfester ein talsmann for regjeringa onsdag. Framleis er fleire titals menneske sakna.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no