NRK Meny
Germany Christmas Market Suspicious Object
Foto: Julian Staehle / AP

Ekstremisme i Tyskland

Oppsummert

Tysk politi har gått til storaksjon mot rundt 200 boliger og kontorer til personer de mistenker sympatiserer med IS. Nærmere 140 personer har reist fra Tyskland for å støtte terrorisme i utlandet.

 • Dømt til fengsel for terrorangrep

  Åtte høyreekstreme tyskere er dømt til mellom fire og ti års fengsel, etter å ha blitt kjent skyldig i drapsforsøk på asylsøkere og politikere på venstresiden.

 • Tysk bombealarm skyldtes utpressing

  Gjenstanden som førte til evakuering av et sentralt område i den østtyske byen Potsdam viser seg å være et forsøk på utpressing av fraktselskapet DHL, opplyser Brandenburgs innenriksminister Karl-Heinz Schröter. Det melder DPA.

 • Potsdam-pakke ikke ment å ramme

  Den mistenkelige gjenstanden som ble funnet av tysk politi i nærheten av et julemarked i den østtyske byen Potsdam igår, var trolig ikke ment å ramme markedet. Det melder DPA og tysk politi på Twitter.

 • Avkrefter bombefunn i Potsdam

  Den mistenkelige gjenstanden som førte til at sentrum av den østtyske byen Potsdam ble evakuert for noen timer siden, inneholdt ingen detonasjonsmekanisme, melder AP. Den skal kun ha inneholdt spiker, pulver og kabler, opplyser tysk politi.

  GERMANY-POLICE-SECURITY-BOMB
  Foto: JULIAN STAHLE / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no