Eksplosjoner i København

Oppsummert

En svensk statsborger er pågrepet etter en større eksplosjon rammet kontoret til skatteetaten København 6. august, og en mistenkt er på frifot. Én person ble lettere skadet. Få dager senere rammet en ny eksplosjon en lokal politistasjon på Nørrebro.

 • Mistenkt varetektsfengsles

  Den svenske 22-åringen som mistenkes for å ha vært involvert i sprengningen av Skattestyrelsens kontor i København blir varetektsfengslet i 27 dager, ble det besluttet under et rettsmøte i Københavns Byret onsdag. 22-åringen nekter straffskyld.

 • Bombe-mistenkt utlevert til Danmark

  En svensk 22-åring er utlevert til Danmark i forbindelse med sprengningen av Skatteverkets kontor i København, melder Danmarks Radio. Mannen er mistenkt for å ha noe med eksplosjonen å gjøre. En annen mann er internasjonalt etterlyst i saken.

 • Flere pågrepet etter eksplosjon

  Svensk politi har pågrepet ytterligere to menn i forbindelse med sprengningen av Skatteverkets kontor i København, skriver Sydsvenskan. De to er mistenkt for å ha bidratt til eksplosjonen. Fra før er en mann pågrepet og en mann etterlyst.

  Eksplosion foran Skattestyrelsen
  Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau Scanpix / NTB scanpix
 • Utleveres til Danmark

  Den 22 år gamle svenske statsborgeren som er siktet for bombeeksplosjonen som rammet skattevesenet i København, skal utleveres til Danmark. Det har tingretten i Malmö avgjort. Der skal han også fortsatt være varetektsfengslet.

 • Vurderer å styrke grensesikkerheten

  Danmark ønsker nå å beskytte grensen mot Sverige bedre, sier landets statsminister Mette Frederiksen onsdag. Hun vil også styrke politiets muligheter til å oppklare og forebygge. Uttalelsene kommer i etterkant av eksplosjonene i København, melder DR.

  Statsminister Mette Frederiksen holder doorstep om eksplosion ved Skattestyrelsen
  Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix / NTB scanpix
Video: Mathias Øgendal/presse-fotos.dk

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no