Eksplosjoner i København

Oppsummert

En svensk statsborger er pågrepet etter en større eksplosjon rammet kontoret til skatteetaten København 6. august, og en mistenkt er på frifot. Én person ble lettere skadet. Få dager senere rammet en ny eksplosjon en lokal politistasjon på Nørrebro.

 • Utleveres til Danmark

  Den 22 år gamle svenske statsborgeren som er siktet for bombeeksplosjonen som rammet skattevesenet i København, skal utleveres til Danmark. Det har tingretten i Malmö avgjort. Der skal han også fortsatt være varetektsfengslet.

 • Vurderer å styrke grensesikkerheten

  Danmark ønsker nå å beskytte grensen mot Sverige bedre, sier landets statsminister Mette Frederiksen onsdag. Hun vil også styrke politiets muligheter til å oppklare og forebygge. Uttalelsene kommer i etterkant av eksplosjonene i København, melder DR.

  Statsminister Mette Frederiksen holder doorstep om eksplosion ved Skattestyrelsen
  Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix / NTB scanpix
 • 22-åring pågripen etter eksplosjon

  Ein 22 år gammal svensk statsborgar er pågripen for eksplosjonen ved Skattestyrelsen i København. Ein 23 år gammal mann som er mistenkt er på frifot, opplyser politiet. Eksplosjonen skjedde 6. august, og éin person blei lettare skada.

 • Samler sikkerhetsutvalg i Danmark

  I Danmark kaller statsminister Mette Frederiksen inn til et ekstraordinært møte i regjeringens sikkerhetsutvalg etter to eksplosjoner ved offentlige bygg i København på få dager. Det er svært sjelden utvalget hasteinnkalles, skriver Danmarks Radio.

Video: Mathias Øgendal/presse-fotos.dk

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no