Kart Mogadishu

Eksplosjonar i Somalia

Oppsummert

I Somalia sier en minister at de har full kontroll over presidentpalasset i Mogadishu etter angrepet gjennomført av Al-Shabab. Ni Al-Shabab medlemmer, og fem soldater eller myndighetspersoner er drept.

 • Bilbombe gikk av i Mogadishu

  En bilbombe har eksplodert like ved en populær restaurant i Mogadishu, hovedstaten i Somalia, ifølge politiet. – Bomben gikk av ved Lido beach. Det pågår skyting, opplyser politiet.

 • Hotell i Somalia er under angrep

  Et hotell i Sentral-Somalia skal være under angrep av islamister fra Al-Shabaab, ifølge opprørene selv. Flere har hørt eksplosjoner og skudd på et hotell som brukes hyppig av somaliske soldater og fredsbevarende styrker.

 • Sjølvmordsangrep i Mogadishu

  Minst fire menneske er drepne i eit sjølvmordsangrep mot Somalias nasjonalforsamling, opplyser politiet. Ein sjølvmordsaksjonist detonerte ei kraftig bilbombe rett utanfor parlamentsbygninga i hovudstaden Mogadishu.

 • Kraftig bombeeksplosjon i Mogadishu

  Det har vore to kraftige eksplosjonar utanfor nasjonalforsamlinga i Somalias hovudstad Mogadishu laurdag, etterfulgt av intens skyting. Ifølgje augenvitner var det truleg den militante islamistgruppa al-Shabaab som stod bak angrepet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no