Hopp til innhold
Sikkerhetspoliti
Foto: Martin Meissner / AP

Eksplosjon ved Dortmunds buss

Oppsummert

En fotballspiller ble lettere skadd etter tre eksplosjoner ved spillerbussen til Borussia Dortmund en time før mesterliga-kampen 11. april. Tysk politi undersøker mulig «islamistisk» forbindelse etter å ha funnet et brev på eksplosjonsstedet.

  • – Politiet mistenker høyreekstreme

    Tyske etterforskere tviler sterkt på at islamister sto bak angrepet på spillerbussen til Borussia Dortmund. Flere spor peker i retning av høyreekstremister, skriver en rekke tyske medier.

  • Tror bevene var falske

    Tyske myndigheter tror brevene der islamister tok på seg skylden for bombeangrepet mot Dortmunds spillerbuss er falske. Ifølge tysk presse kan høyreekstreme ha stått bak angrepet mot det tyske fotballaget. – Omstendighetene får oss til at tro at det er mest nærliggende at de skyldige har bakgrunn i høyreekstreme miljøer, sier aktor Frauke Köhler overfor nyhetsbyrået Reuters.

    SOCCER-CHAMPIONS-DOR-AMO/
    Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
  • Hevder de står bak Dortmund-angrep

    Nok en anonym person hevder den står bak angrepet mot Dortmund-spillernes buss i Tyskland. I en epost sendt til en avis klager avsenderen over multikultur og viser til Hitler. Politiet har funnet og mottatt flere brev i etterkant av eksplosjonene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no