Brann returkraft
Foto: Ada Drevdal Bjøranger / NRK

Eksplosjon på Returkraft

Oppsummert

En tankbil eksploderte på forbrenningsanlegget til Returkraft i Kristiansand, torsdag 24. juni.

 • Vil ha minst mulig restavfall

  Innbyggere i Kristiansand og Vennesla bes i siste faktura fra Avfall Sør om å sortere søpla ekstra godt de neste månedene. Brannen hos Returkraft i sommer gjør at renovasjonsselskapet må frakte all restsøppel til Østlandet eller Sverige.

 • Sveising antente eksplosjon

  Det var gnister fra sveising som antente eksplosjonen på avfallsanlegget Returkraft i Kristiansand den 24. juni, skriver fvn.no. Eksplosjonen traff og skadet syv personer. Overvåkningsfilmene fra anlegget gjør det også tydelig for etterforskerne at den eksplosive gassen kom fra avfallet i bunkeren, der avfallet oppbevares for forbrenning.

 • Selskap skal etterforske eksplosjon

  Et eksternt selskap skal etterforske eksplosjonen i Returkrafts avfallsanlegg. – Vi må kanskje vente til september/oktober før det foreligger en konklusjon fra politi og arbeidstilsyn. Vi ønsker ikke å vente så lenge med å få svar, sier direktør Odd Terje Døvik i Returkraft, til Fædrelandsvennen. Sju personer ble skadd i eksplosjonen 24. juni.

 • Fortsatt brannfare på Returkraft

  Det er fortsatt brannfare på anlegget til bedriften Returkraft i Kristiansand. Brannen som startet torsdag forrige uke, ble slukket i går. Beredskapsleder i brannvesenet, Vidar Ekse, sier det utføres kontroller slik at brannen ikke blusser opp igjen.

Årsaken til den kraftige eksplosjonen i avfallsanlegget Returkraft i Kristiansand, er fortsatt ikke funnet ett døgn etter. Hva som utløste eksplosjonen beskrives som et mysterium. To ansatte ligger fortsatt hardt skadd på sykehus.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no