Hopp til innhold
Brann returkraft
Foto: Ada Drevdal Bjøranger / NRK

Eksplosjon på Returkraft

Oppsummert

En tankbil eksploderte på forbrenningsanlegget til Returkraft i Kristiansand, torsdag 24. juni.

 • Henlegger Returkraft-saken

  Politiet i Agder har henlagt saken om eksplosjonen på Returkraft i Kristiansand i fjor på grunn av bevisets stilling, skriver Fædrelandsvennen. Syv personer ble skadet i eksplosjonen.

  Selskapet GexCon har tidligere konkludert med at eksplosjonen ble forårsaket av gnister fra sveisearbeid som traff eksplosivt avfall som ble levert av Sar AS fra Tananger. Politiets etterforskning har imidlertid ikke vist utover rimelig tvil hva som forårsaket eksplosjonen.

  Administrerende direktør Tor Olav Schibevaag i Sar sier til avisa at de er tilfreds med at saken er henlagt.

  returkraft 6
  Foto: Returkraft
 • Eksplosjonen på Returkraft kunne vært unngått

  Arbeidstilsynets ferske rapport konkluderer med at de som leverte spesialavfall brøt arbeidsmiljøloven og egne internforskrifter da ulykken skjedde. Det skriver Fædrelandsvennen. Det blir ikke gitt pålegg om tiltak utover det som er iverksatt allerede. Også Returkraft blir kritisert i rapporten for ikke å ha hatt gode nok rutiner.

  returkraft 6
  Foto: Returkraft
 • Eksplosjon vil koste 150 millioner

  Kostnadene etter eksplosjonen hos Returkraft i Kristiansand, vil bli på om lag 150 millioner kroner. I sommer oppsto det en eksplosjon som satte anlegget ute av drift. Forbrenningsanlegget åpner om få uker.

  Kostnadene etter eksplosjonen hos Returkraft i Kristiansand, vil blir på omlag 150 millioner kroner. I sommer oppsto det en eksplosjon som satte anlegget ute av drift. Forbrenningsanlegget åpner om få uker.
 • Eksplosjon vil koste over 150 millioner

  Kostnadene forbundet med eksplosjonen hos Returkraft i Kristiansand i sommer vil trolig bli over 150 millioner kroner. Det sier administrerende direktør Odd Terje Døvik. Forbrenningsanlegget skal etter planen åpne igjen om få uker.

  Eksplosjon Returkraft
  Foto: KBR/UAS Norway, Anders Martinsen
Kostnadene etter eksplosjonen hos Returkraft i Kristiansand, vil blir på omlag 150 millioner kroner. I sommer oppsto det en eksplosjon som satte anlegget ute av drift. Forbrenningsanlegget åpner om få uker.
Årsaken til den kraftige eksplosjonen i avfallsanlegget Returkraft i Kristiansand, er fortsatt ikke funnet ett døgn etter. Hva som utløste eksplosjonen beskrives som et mysterium. To ansatte ligger fortsatt hardt skadd på sykehus.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no