Eksplosjon i Saudi-Arabia

Oppsummert

USA har besluttet å sende soldater til Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater etter forrige ukes angrep mot oljeanlegg i Saudi-Arabia.

 • Pompeo takker europeiske stormakter

  Tyskland, Frankrike og Storbritannia sier at Iran står bak angrepet på oljefeltet i Saudi-Arabia. USAs utenriksminister Mike Pompeo takker landene: – Dette vil styrke diplomatiet og kampen for fred. Vi ber samtlige land fordømme Irans handlinger.

 • Enighet om at Iran står

  Tyskland, Frankrike og Storbritannia sier i en felles uttalelse at Iran er ansvarlig for angrepet på oljefeltet i Saudi-Arabia denne måneden. – Vi støtter pågående granskninger for å få fram detaljene i saken, sier de tre europeiske landene.

 • Johnson seier Iran står bak angrep

  Storbritannia sin statsminister Boris Johnson seier at Iran er ansvarlege for angrepet på oljeanlegget i Saudi-Arabia. Det melder nyheitsbyrået AP. Utanriksminister Dominic Raab sa i går at dei ville vere forsiktige før dei skulda nokon.

 • Vil ikkje skulde på nokon enno

  Storbritannia sin utanriksminister Dominic Raab seier dei følger svært forsiktig med på informasjonen som kjem om angrepet på oljeanlegget i Saudi Arabia før dei skuldar nokon. Det melder Reuters.

 • Kan føre til militær handling

  Saudi Arabia seier at dersom det viser seg at det faktisk var Iran som stod bak angrepet på eit oljeanlegg, så ser dei på det som ei krigshandling. Det melder Reuters. Riyadh søker ei roleg løysing, men seier dei risikerer militær handling.

Oljeproduksjonen i Saudi-Arabia halveres

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no