Keops-pyramiden
Foto: Mohamed El-shahed / AFP

Egypt

Oppsummert

Egypts folketall har passert 100 millioner. Innbyggerrekorden kommer til tross for at myndighetene har fremmet prevensjon og forsøkt redusere veksten. Tallene ble publisert av det statlige statistikkbyrået Capmas.

 • Over 70 jihadister drept

  Mer enn 70 antatte islamistiske opprørere er drept den siste måneden i militæroperasjoner i Nord-Sinai, ifølge den egyptiske hæren. I aksjonene har også tre offiserer og fire soldater blitt drept eller skadd, ifølge uttalelsen, melder AFP.

 • Mahmoud Ezzat pågrepet i Kairo

  Fungerende leder for Det muslimske brorskap, Mahmoud Ezzat, er arrestert i utkanten av Kairo i Egypt etter en politiaksjon. Det melder DPA. Ezzat er dømt for medvirkning til flere terrorangrep i Egypt, og har vært i skjul siden dommen.

 • Opposisjonspolitikar døydde

  Ein av leiarane i Det muslimske brorskapet døydde torsdag i eit fengsel i Egypt, opplyser advokaten hans. Essam al-Erian vart pågripen etter militærkuppet i landet i 2013, då Brorskapet vart forbode av dei nye makthavarane.

 • Etterforsker hotellvoldtekt i Egypt

  Statsadvokaten i Egypt har startet etterforskning etter anklager om en gjengvoldtekt på et luksushotell i Kairo i 2014. Navn og bilder av seks menn som skal ha dopet og voldtatt en ung jente, er spredt i sosiale medier, melder AFP.

 • Egypt trekker seg fra forhandlinger

  Egypt trekker seg fra forhandlingene om å fylle og drifte den etiopiske renessansedemningen i Nilen, ifølge Reuters. Oppdemmingen av Nilen har vakt strid mellom Etiopia og landene nedstrøms som frykter at de skla få vannmangel.

Minst 36 mennesker er døde og over 100 skadd i en frontkollisjon mellom to tog i Alexandria i Egypt, ifølge helsedepartementet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no