Hopp til innhold
Julius Maada Bio
Foto: ISSOUF SANOGO / AFP

Sierra Leone

  • Sierra Leones ekspresident tiltalt for forræderi etter kuppforsøk

    Sierra Leones ekspresident Ernest Bai Koroma er tiltalt for forræderi etter høstens mislykkede militærkupp i det vestafrikanske landet.

    Onsdag fikk Koroma lest opp tiltalebeslutningen i en rettssal i hovedstaden Freetown.

    Kuppforsøket skjedde den 26. november da væpnede menn angrep militærleirer, et fengsel og flere andre steder. Over 2000 fanger ble befridd og over 20 personer drept.

    Senere oppga myndighetene at det stort sett var Koromas livvakter som førte an i kuppet. Ekspresidenten ble innkalt til avhør i begynnelsen av desember. Koroma var president fra september 2007 til april 2018.

    (NTB)

  • Sierra Leone: Nær 2000 fangar rømde frå fengsel

    Etter væpna åtak mot eit fengsel i hovudstaden Freetown søndag har over 1890 innsette rømd. Berre 23 er henta tilbake. Så langt er 13 soldatar og sju sivile drepne, etter det som starta som eit valdeleg åtak søndag.

  • 13 soldater drept i uroen i Sierra Leone

    13 soldater ble drept i uroen i Sierra Leones hovedstad Freetown søndag, melder landets militære, som sier det var nåværende og tidligere soldater som sto bak.

    – Vi jakter alle som var involvert i det voldelige angrepet, blant dem nåværende og pensjonerte tjenestegjørende soldater, sier talsperson for militæret, Issa Bangura.

    De 13 soldatene som ble drept, var blant de lojale mot militæret, sier han.

    Ifølge Reuters mistet 20 andre livet i angrepet, i tillegg til soldatene.

    Det ble innført et landsdekkende portforbud i det vestafrikanske landet etter angrepet mot et våpenlager søndag. Ukjente angripere skal også ha stormet en politistasjon og et større fengsel.

    Det ble utvekslet skudd mellom angriperne og soldater i flere timer.

    De fleste som ledet angrepet, ble pågrepet, meldte Sierra Leones president Julius Maada Bio søndag kveld.

    (NTB/NRK)

  • Portforbud innføres i Sierra Leone

    Myndighetene i Sierra Leone innfører et landsdekkende portforbud etter et angrep mot et våpenlager i hovedstaden Freetown.

    Sikkerhetsstyrkene har kontroll på stedet, og angrepet mislyktes, melder myndighetene i en uttalelse søndag.

    – For å gjøre det mulig for sikkerhetsstyrkene å fortsette prosessen med å pågripe de mistenkte, er det erklært landsomfattende portforbud med umiddelbar virkning, sier informasjonsdepartementet i uttalelsen.

    Et vitne Reuters har snakket med melder å ha hørt vedvarende skyting i landets hovedstad tidlig søndag morgen. Også AFP melder at det ble hørt skudd og eksplosjoner i byens Wilberforce-distrikt.

    Det var uidentifiserte, bevæpnede menn som sto bak angrepet, ifølge uttalelsen fra myndighetene.

    Sierra Leone, et engelsktalende land i Vest-Afrika, har siden president- og nasjonalforsamlingsvalget i juni vært gjennom en politisk krise. (NTB)

  • Minst 21 demonstranter drept i Sierra Leone

    Minst 21 sivile er drept i demonstrasjonene mot myndighetene i Sierra Leone de siste dagene, opplyser sykehuskilder til Reuters.

    I tillegg er åtte politibetjenter drept, skriver CNN.

    Det har vært omfattende demonstrasjoner både i hovedstaden Freetown og i en rekke byer rundt om i landet de siste dagene.

    Demonstrantene protesterer mot prisveksten og den økonomiske utviklingen i det vestafrikanske landet. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no