Ebolautbrudd i Sierra Leone

 • Nytt ebolatilfelle i Sierra Leone

  En person har dødd av ebola i Sierra Leone, og det oppdages under et døgn etter at WHO erklærte ebolautbruddet i Vest-Afrika for over, melder BBC. Sierra Leone ble erklært ebolafri 7. november i fjor.

 • Sierra Leone feirer ebola-utrydding

  Tusener samlet seg for å feire i Sierra Leones hovedstad Freetown etter at Verdens Helseorganisasjon erklærte at ebolaepidemien i landet er over. Nesten 4.000 døde i epidemien i landet, men nå er det 42 dager siden siste smittetilfelle.

 • Stenger landet for å stanse ebola

  I et forsøk på å hindre mer spredning av ebolaviruset, har Sierra Leones president beordret hele landets befolkning om å holde seg hjemme i tre dager. Nedstengningen av landet skal skje fra fredag 27. mars til søndag 29. mars, melder NTB.

 • Portforbod for å hindre ebolasmitte

  Styresmaktene i Sierra Leone innfører tre dagar portforbod for 2,5 millionar menneske i hovudstaden Freetown frå og med 27. mars til 29. mars. Målet er å få ein endeleg slutt på ebola-epedemien som har herja landet.

 • Opphever ebola-restriksjoner

  Sierra Leone opphevet fredag flere av restriksjonene som ble innført for at innbyggerne ikke skulle bevege seg fritt, og dermed spre ebola-smitte. Dette er et resultat av at smittesituasjonen i landet nå er bedre, melder nyhetsbyrået AFP.

Kampen mot Ebola i Sierra Leone
En ebola mittet pasient kom i dag til Hamburg

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no