Ebolaepidemi i Guinea, bildet er illustrasjonsfoto fra 2005
Foto: FLORENCE PANOUSSIAN / Afp

Ebolaepidemi i Guinea

Oppsummert

Det dødelige ebolaviruset har brutt ut i Guinea, og siden spredt seg til nabolandene Liberia og Sierra Leone. Så langt skal over 90 personer ha omkommet som følge av viruset i de tre landene.

 • Massevaksinering mot ebola i Guinea

  Guinea setter i gang massevaksinering av alle som har vært i kontakt med over 500 menn som har blitt friske av ebola, melder Reuters. Vaksinasjonen skal starte innen få dager.

  Laster Twitter-innhold
 • Fire døde av ebola i Guinea

  Helsemyndighetene i Guinea har satt 816 personer som kan ha vært i kontakt med ebolasmittede i karantene. Så langt er det meldt om fire døde i det nye utbruddet av den dødelige virussykdommen i sørøst i landet.

 • Baby (19 dager) overlevde ebola

  Guineas siste kjente offer for ebolaviruset, har nå fått komme ut av isolasjon, melder Reuters. – Vi tok to tester etter behandlingen, og begge var negative, sier sykehusets talsperson Fodé Tass Sylla.

 • Advarer mot å islorene ebolalandene

  Frankrikes president Francois Hollande advarte mot å isolere landene som er hardest rammet av ebola-epidemien da han besøkte Guinea. Hollande besøkte den guineanske hovedstaden Conakry fredag.

78 personer er bekreftet døde i ebola-epidemien i det vestafrikanske landet Guinea, nå stenges grensene til landet.
Helsepersonell fra Leger uten grenser hjelper en ebolapasient med å spise i den sørlige byen Gueckedou i Guinea. Mariano Lugli Leger uten grenser, som er ansvarlig for kriseoperasjonen i Guinea, snakker om utfordringene med ebolaepidemien.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no