Hopp til innhold
e-sigarett
Foto: EVA HAMBACH / AFP

E-sigaretter

Oppsummert

Regjeringen går inn for at e-sigaretter skal tillates solgt i Norge. – E-sigaretter vil kunne hjelpe mange å slutte med tobakk, sier stortingsrepresentant Morten Wold (Frp).

 • WHO advarer mot e-sigaretter

  E-sigaretter og lignende produkter er helseskadelige og bør reguleres bedre, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). – Der de ikke er forbudt, bør regjeringer innføre passende tiltak for å beskytte befolkningen mot de skadelige effektene, sier WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus om e-sigaretter. I en rapport om tobakksbruk som ble publisert tirsdag, kritiserer også WHO produsentene for å rette seg mot unge brukere.

  I dag er e-sigaretter med nikotin forbudt i Norge, men de vil bli lovlige når tobakksdirektivet trer i kraft, sannsynligvis i begynnelsen av neste år, melder NTB.

 • Mener e-sigaretter ikke har effekt

  Det foreligger ikke nok beviser for at e-sigaretter gjør det lettere å stumpe røyken, konkluderer amerikanske helsemyndigheter. Rundt 20 mennesker er døde og over 1.000 har ifølge helsemyndighetene i USA blitt lungesyke etter bruk av e-sigaretter.

 • Walmart stopper salg av e-sigarette

  På grunn av usikkerheten rundt e-sigarettene som selges i USA, har den amerikanske supermarkedskjeden Walmart bestemt seg for å stoppe å selge dem. Rundt 530 personer har blitt diagnostisert med alvorlige lungeproblemer etter å ha brukt e-sigaretter.

 • Vil stanse salg av e-sigaretter

  Varehuskjeden Walmart i USA planlegger å stanse salg av e-sigaretter ettersom antall dødsfall som knyttes til e-sigarettene øker, skriver CNN. Tidligere i år hevet Walmart aldersgrensen for å kjøpe tobakk til 21 år.

Bruk av elektroniske sigaretter mangedoblet

Den franske helseministeren Marisol Touraine går inn for å forby e-sigaretten i offentlige rom. 
E-sigaretten er en batteridrevet nikotinvæske-fordamper, og skal være mindre helseskadelig enn vanlige sigaretter. Den er ikke lovlig i salg i Norge.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no