Hopp til innhold

Dronning Sonja overrakte dronning Margrethe Nordens språkpris

Danmarks dronning Margrethe var i Oslo mandag for å motta Nordens språkpris. Det var dronning Sonja som overrakte årets pris.

– Dronning Margrethe har ved flere anledninger støttet opp under de nordiske språkene. Dronningen har satt språksaken i søkelyset og skapt oppmerksomhet rundt en av Foreningen Nordens kjernesaker, nemlig å bruke skandinaviske språk i møte med hverandre i Norden. Dette arbeidet er av uvurderlig verdi, heter det i juryens begrunnelse.

Overrekkelsen fant sted i Nordens Hus i Oslo mandag ettermiddag.

Foreningen Norden har delt ut språkprisen siden 2010. Prisen tildeles hvert år til en person som har gjort noe «eksepsjonelt for det nordiske språkfellesskapet».

Ifølge det danske kongehuset er dronning Margrethe beæret over å motta språkprisen. Utenom dansk, snakker dronningen fire andre språk: Fransk, svensk, engelsk og tysk.

– Språkprisen er en feiring av språkfellesskapet og samtidig en reaksjon mot å skusle dette fellesskapet bort, som vi ser tilløp til i dag. Det er ikke mange grep som skal til før alle kan forstå hverandre. Her har vi alle muligheter, sier foreningens generalsekretær Espen Stedje.

Stedje er stolt og glad for å få kongelig besøk av Danmark og Norge. (NTB)

dronning språkpris
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no