NRK Meny
Drone-piloter
Foto: Ricky Best / AP

Dronekrigen

Oppsummert

CIAs droneangrep i Pakistan er en del av den amerikanske «Krigen mot terror» som startet etter terrorangrepene 11. september 2001. USA har fått mye kritikk for sin bruk av droner, men forsvarer bruken.

 • Mer droner i USAs militære

  Det amerikanske militæret øker antall droneflygninger. Målet er bedre overvåking og flere målredde angrep i konfliktområder, og innen 2019 skal USA ha gjennomført 90 droneflygninger hver dag, ifølge en talsmann for Pentagon. I dag er tallet 61.

 • CIAs dronesjef har fått sparken

  Lederen for CIAs Counter­terrorism Center (CTC), og mannen som regnes som arkitekten bak USAs kontroversielle dronekrig, har fått sparken, skriver The Washington Post. Lederen har operert med skjult identitet.

 • USA vil selge droner

  Myndighetene i USA vil for første gang tillate salg av væpnede førerløse fly til flere allierte land. Salget av dronene vil bli strengt regulert, forsikrer det amerikanske utenriksdepartementet. Eksporten skal skje i tråd med USAs interesser.

 • Al-Qaida-medlemmer drept i droneangrep

  Tre antatte medlemmer av Al-Qaida er drept i et amerikansk droneangrep i Jemen, melder nyhetsbyrået AFP, som siterer jemenittiske militærkilder. Angrepet skjedde øst i landet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no