Hopp til innhold
Plakat mot droneangrep på et pakistansk jorde
Foto: HO / Afp

Droneangrep i Pakistan

Oppsummert

 • Amnesty mener enkelte av droneangrepene kan være krigsforbrytelser.
 • USA avviser at landet bryter internasjonale lover når de bomber med førerløse fly i Pakistan.
 • Fem drept av amerikansk droneangrep

  Minst fem opprørere ble drept i et amerikansk droneangrep mot en Taliban-leir nordvest i Pakistan mandag, opplyser en pakistansk militærkilde til nyhetsbyrået AFP. Angrepet skjedde i Nord-Waziristan, hvor pakistanske myndigheter startet en offensiv mot Taliban i fjor.

 • Sju drept i droneangrep i Pakistan

  Sju antatt militante islamister er drept i amerikanske droneangrep i Nord-Waziristan i det nordvestlige Pakistan. Pakistan har innledet en militæroperasjon i området etter massakren på skolebarn i Peshawar i forrige uke. Det skriver NTB.

 • Al-Qaida-leder drept av drone

  Umar Farooq, som også kalte seg Ustad Farooq, skal ha blitt drept i det som antas å være et amerikansk droneangrep i Nord-Waziristan i Pakistan. Det forteller pakistanske etteretningskilder til CNN.

 • Droneangrep i Pakistan

  13 personer ble drept i amerikanske droneangrep i Pakistans søndag og mandag, opplyser militærkilder i landet. De fleste av de drepte skal ha tilhørt en gruppe med bånd til al-Qaeda, skriver NTB.

 • 13 drept i droneangrep

  Minst 13 mennesker skal være drept i et droneangrep nordvest i Pakistan, melder AFP. Pakistanske soldater gjennomfører en offensiv i Nord-Wasiristan for å fjerne opprørsleire.

Droneangrepet i Pakistan
Amnesty International mener USA må stilles til ansvar for droneangrepene landet gjennomfører i Pakistan ettersom disse rammer flere sivile.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no